Συζήτηση
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Συνέντευξη από Νίκο Νοδαράκη

Συνέντευξη από Νίκο Νοδαράκη 13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #896

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
** This thread discusses the content article: Συνέντευξη από Νίκο Νοδαράκη **

Είναι πολύ ωραίο, ιδιαίτερα στο ανοικτό λογισμικό να γνωρίζω τα άτομα πίσω από κάθε προσπάθεια. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις από τα παιδιά που πήραν ενεργό μέλος σε αυτή τη προσπάθεια για φέτος.

Παρακάτω είναι η πρώτη συνέντευξη με τον Νίκο έκανε τις παρουσιάσεις: Δομές Ελέγχου, Λέξεις, Set, Κλάσεις, Python και Android. Αποτελεί ένα από τα "ιστορικά" μέλη της κοινότητας μας, καθώς από την αρχή συμμετείχε στην προσπάθεια μας ενεργά.

Ποιός είσαι;
Ονομάζομαι Νοδαράκης Νικόλαος. Μένω μόνιμα στην Αθήνα και σπουδάζω στην Πάτρα. Είμαι 5ης φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και από Σεπτέμβρη ελπίζω πτυχιούχος!Σκοπεύω μετά το πέρας των σπουδών μου να μείνω για μεταπτυχιακό στην σχολή.

Τι παρουσίασες;
Η παρουσίασή μου είχε τίτλο Python και Android. Εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τρέξουμε python πάνω σε κινητές συσκευές που τρέχουν την πλατφόρμα Android και γίνεται σύγκριση με άλλες λύσεις για άλλες πλατφόρμες. Αφορμή για την παρουσίαση στάθηκε η διπλωματική μου εργασία η οποία είναι πάνω στο Android. Η αίσθηση της παρουσίασης και γενικά της ετοιμασίας της ήταν κάτι διαφορετικό και πολύ ευχάριστο καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι άλλο πέρα από τα πλαίσια της σχολής. Σπουδαία η εμπειρία που αποκτάς όταν μιλάς μπροστά σε κοινό.

Χρησιμοποιείς τη Python για...
Προς το παρόν την έχω χρησιμοποιοήσει σε ένα project της σχολής. Επίσης την χρησιμοποιώ όταν θέλω να τεστάρω στα γρήγορα μια ιδέα για να δω αν δουλεύει.

Τι σου αρέσει στη Python;
Είναι open source, είναι πανεύκολη στην εκμάθηση, προσφέρει μεγάλη ταχύτητα στην ανάπτυξη εφαρμογών. Ένας καλός φίλος για τον προγραμματιστή.

Τι δεν σου αρέσει;
Δύσκολη ερώτηση αλλά μάλλον η απάντηση βρίσκεται σε μια παρουσίαση του Δημήτρη Λεβεντέα που λέει πως ο GIL δεν επιτρέπει την πραγματικά παράλληλη εκτέλεση των νημάτων. Δηλαδή κάθε στιγμή σε μια εφαρμογή είναι δυνατόν να τρέχει μόνο ένα thread

Τι εξελίξεις προβλέπεις;
Για την python προβλέπω μεγάλες εξελίξεις(υπάρχει και μεγάλη υποστήριξη από την Google) τα επόμενα χρόνια και πιστεύω θα χρησιμοποιείται ευρέως από μεγάλη μερίδα προγραμματιστών. Όσον αφορά την εξέλιξη των υπολογιστών είμαι περίεργος να δώ πως θα είναι η νέα γενιά υπολογιστών όταν αυτή κάνει την εμφάνισή της.

Εντυπώσεις από την κοινότητα;
Πάρα πολύ καλή προσπάθεια και πιθανόν η καλύτερη κοινότητα για python στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Λεβεντέα και τον Κωνσταντίνο Αραβανή για την έμπνευσή τους να δημιουργήσουν την κοινότητα αλλά και για το μεράκι που έχουν δείξει να την κρατήσουν ζωντανή, να την μεγαλώσουν και να την διαδώσουν. Μπράβο και στα παιδιά που στηρίζουν την προσπάθειά τους με διάφορους τρόπους (πχ παρουσιάσεις). Ελπίζω η κοινότητα να συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα γιατί έχει αρκετά να προσφέρει.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Τελευταία διόρθωση: 13 Χρόνια 9 Μήνες πριν από sbosx.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: pmav99
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.391 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου