** This thread discusses the content article:
Συνέντευξη από Κωνσταντίνο Αραβανή **
Ο Κώστας είναι από τα πιο ενεργά μέλη της κοινότητας αυτής, βοήθησε στο στήσιμο του site και στη συνέχεια στη συντήρηση του, έχει γράψει τον οδηγό για το Mercurial που αποτελεί το πιο πολυκατεβασμένο έγγραφο του site, έχει γράψει αρκετά άρθρα στην κεντρική σελίδα, συνήθως αναρτά τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας, αφού βοηθάει πρώτα στην ανακοίνωση τους. Το laptop του ήταν το υπεύθυνο για τις περισσότερες παρουσιάσεις και γενικότερα είναι ένας από τους ανθρώπους που κάνει την διαχειριστική δουλειά που άλλοι ίσως να βρίσκαν βαρετή, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. Όσον αφορά από κοντά, είναι πολύ φιλικός και μπορείς άνετα να συνεργαστείς πολύ ευχάριστα μαζί του.
Οι παρουσιάσεις του ήταν: CEID Battle, Mercurial, Λεξικά Set Κλάσεις, Παρουσίαση της κοινότητας στο OpenFest. Μπορείτε να τον θαυμάσετε στην πρώτη κεφάτη παρουσίαση που κάναμε μαζί για το CEID Battle.
Ποιός είσαι;
Με λένε Κωνσταντίνο Αραβανή και είμαι φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Από Σεπτέμβριο ελπίζω να είμαι πτυχιούχος! Λατρεύω την Python, το Open Source και το Debian. Τα ενδιαφέροντα μου αφορούν το High Performance, Distributed Systems, Web Development και ενίοτε Operating Systems. Επίσης στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να επιδίδομαι στο άθλημα που λέγεται scripting... ψάχνοντας τρόπους να διευκολύνω τη ζωή μου!
Τι παρουσίασες;
Δύο φορές έκανα μία εισαγωγική παρουσίαση για το Mercurial, μία στο TasPython και μία εκπροσωπώντας την κοινότητα στο OpenFest. Επίσης με τον Δημήτρη Λεβεντέα είχαμε κάνει δύο παρουσιάσεις πάνω στο CEID Battle, ένα παιχνίδι που αναπτύξαμε στο TasPython με τη χρήση του pygame module, και άλλη μία στο OpenFest όπου παρουσιάσαμε την κοινότητα. Τέλος με τον Νίκο Νοδαράκη, στα πλαίσια των εισαγωγικών παρουσιάσεων πάνω στην Python, είχαμε κάνει μία παρουσίαση πάνω στα λεξικά, τα sets και τις κλάσεις στην Python.
Χρησιμοποιείς την Python για...
Χρησιμοποιώ την python πραγματικά όπου μπορώ... Μπορείς να γράψεις κώδικα και να αναπτύξεις πράγματα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Πραγματικά την λατρεύω! Όνειρο μου είναι να την δω να χρησιμοποιείται και σε μικρότερου τύπου συσκευές όπως αυτές στα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων!
Τι σου αρέσει στην Python;
Φυσικά το dynamic typing, ο garbage collector, το γεγονός ότι η σύνταξή της σε αναγκάζει να στοιχίζεις σωστά τον κώδικά σου βοηθώντας και εσένα αλλά και αυτούς που θα αναπτύξουν μετά από σένα και ο πραγματικά μεγάλος αριθμός από modules. Επίσης το Django!
Τι δεν σου αρέσει;
Ο GIL. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί το πρόβλημα ανοίγοντας έτσι και νέους δρόμους για την Python.
Τι εξελίξεις προβλέπεις;
Πιστεύω ότι η python μελλοντικά θα χρησιμοποιείται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, πράγμα που φαίνεται και από την ζήτησή της στην αγορά εργασίας (κυρίως βέβαια στο εξωτερικό) και στη χρήση της από εταιρίες όπως η Google. Επίσης η ταχύτητα ανάπτυξης εφαρμογών και τα επιστημονικά εργαλεία - modules, δείχνουν ότι θα είναι ένα από τα κύρια εργαλεία ανάπτυξης στις επιχειρήσεις και στον ερευνητικό τομέα τα επόμενα χρόνια!
Επιπλέον να πω ότι προβλέπω το μέλλον ακόμα πιο ανοιχτό και ελεύθερο σε όλους τους τομείς από το Software μέχρι το Hardware αλλά και σε θέματα όπως η τέχνη και διακίνηση ιδεών. Όλα αυτά μάλλον τα οφείλουμε στην επανάσταση της Πληροφορίας και το δρόμο που μας έδειξε το Internet και Open Source γενικότερα!