Συζήτηση
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )!

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1890

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Γεια σας παιδιά καλώς σας βρήκα, εύχομαι να έχουμε μια καταπληκτική αμφίδρομη και δημιουργική σχέση! :)

Είμαι ας πούμε νέος στον κόσμο αυτό του προγραμματισμού ( και ιδίως του αντικειμενοστραφής ) και της python. Η αλήθεια είναι πως διαβάζω python από αρκετό καιρό αλλά κάπου πάντα λίγο μετά τον έλεγχο ροής τα παράταγα. Τώρα όμως είμαι αποφασισμένος να ξανά γυρίσω και να μάθω όσο καλύτερα αυτή την καταπληκτική γλώσσα που μου αρέσει πάρα πολύ!

Έτσι ξανά πήρα το βιβλίο που είχα βρει μεταφρασμένο στα Ελληνικά ( και μου αρέσει πάρα πολύ η ελληνική γλώσσα και δεν έχω τελειοποιήσει τα αγγλικά μου τόσο καλά, όποτε πιστεύω θα δυσκολευόμουν περισσότερο και με αυτό το κομμάτι αντιμέτωπο σε αυτήν μου την προσπάθεια, έτσι λοιπόν προτιμώ προς το παρών τουλάχιστον να διαβάζω μονάχα ελληνικά βιβλία για προγραμματισμό ), πήρα λοιπόν αυτό το βιβλίο :
dl.dropbox.com/u/6740446/a_byte_of_python-el.pdf
που ευχαριστώ πραγματικά όσο τίποτα όσους έκατσαν και το μετέφρασαν!! Μπράβο τους.!!
Και όπως ήθελα να πω, το φωτοτύπησα από τον εκτυπωτή μου αυτή την φορά ( αντί να το διαβάζω από το pc, όπως και τις προηγούμενες φορές, νομίζω καλύτερο είναι να το έχω και μπροστά μου.. ;) ).
Εδώ να σας πω, πως αν έχετε να μου προτείνεται και άλλα Ελληνικά βιβλία για την python, με τα χαράς θα με ευχαριστούσατε ιδιαίτερα!, διότι αυτό το βιβλίο κιόλας δε λέω πάρα πολύ καλό είναι μέχρι στιγμή αλλά τώρα πάντως που αρχίζουν και τα πιο "περίεργα" ( δε ξέρω παρακάτω.. ) μερικές φορές μου φαίνεται πάρα πολύ απότομο και όχι τόσο επεξηγηματικό ( κατά την άποψη μου ) και δε το περίμενα κιόλας.

Έτσι μου εμφανίστηκαν σιγά σιγά τα πρώτα μου προβλήματα και είπα σε αυτό εδώ το θέμα να σας τα παρουσιάζω και όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να με βοηθάει. Για αυτό σας ζητώ και προκαταβολικά πολλά πραγματικά ευχαριστώ!

Ας μην φλυαρήσω άλλο ( νομίζω σας έχω δώσει και μια ιδέα για εμένα ).

1. Έχω φτάσει στην σελίδα 40 του βιβλίο ( κάπου εκεί κοντά είναι και στην ηλεκτρονική μορφή ),και με μπερδεύουν λίγο οι καθολικές (global) και οι τοπικής εμβέλειας (nonlocal) μεταβλητές (όπως λέει αυτό το βιβλίο).

2. Επίσης λίγο παρακάτω που ονομάζει κάτι "Παράμετροι VarArgs" (σελ: 43) πέρα του ότι μου φαίνεται κάπως άτοπο, λανθασμένο ίσος ( πάντα κατά την δική μου γνώμη ) σε αυτή την θέση του βιβλίο αυτό το πράγμα, δε καταλαβαίνω τίποτα κιόλας. :( :pinch:

3. Στην σελίδα 45 του βιβλίου μιλάει για "Συμβολοσειρές τεκμηρίωσης (DocStrings)" τι είναι αυτό πάλι; Και το θεωρεί και θαυμάσιο χαρακτηριστικό που το έχει η python, δεν αντιλέγω.. :/ αλλά δε καταλαβαίνω έτσι όπως τα δίνει ούτε τι κάνει, ούτε πως, ούτε σε τι χρησιμεύει εν τέλη και γιατί να το χρησιμοποιώ; :dry:
Καταλαβαίνω τι κάνει το πρόγραμμα ας πούμε, αλλά από : το χ=int(x)... μέχρι.. printMaX(3, 5)
τα ποιο πάνω όχι και ειδικά που κάτω γράφει
"print (printMax._doc_)" :unsure: , _doc_ :blink:
Δε καταλαβαίνω και δε με πολύ βοηθάει.. :(

Έχω και άλλες απορίες πιο κάτω που έχω διαβάσει, αλλά ας λύσω-κατανοήσω αυτές πρώτα και βλέπουμε και για τι άλλες σιγά σιγά.

Πιστεύω πως με τις ασκήσεις και ίσος και προβλήματα, τα όσα έχω μάθει μέχρι εδώ και προσπαθώ ακόμη να μάθω, θα τα ενστερνιζόμουν και θα μπορούσα να τα κατανοήσω ακόμη καλύτερα, για να προχωρήσω, όμως δε ξέρω που να βρω και ειδικότερα μέχρι αυτό το επίπεδο που έχω φθάσει εγώ, μπορείτε να με βοηθήσετε στις προηγούμενες απορίες μου, αλλά και σε αυτό το κομμάτι;


Υ.Σ. Για πολλά που σας ρωτώ ( πέρα βέβαια των ερωτήσεων μου για την python αν και μπορεί και για αυτές ακόμη ), έχω ψάξει και παραπέρα από το forum σας ( άλλωστε έτσι βρήκα και εσάς :laugh: ) αλλά είτε δε με κάλυψαν είτε δεν ήταν κατανοητά είτε δεν είναι σίγουρα από αξιόπιστα άτομα είτε...είτε πολλά, έτσι τώρα από εσάς εδώ έχοντας μια καλύτερη φιλική σχέση πιστεύω να είναι πιο ουσιώδες όλα όσα λέμε, έμπιστα και υπεύθυνα.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! :)
Και καλώς σας βρήκα!
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1891

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Τσέκαρε αύριο το μεσημέρι τον οδηγό Python που έχουμε γράψει εδώ.
python.org.gr/index.php?option=com_phoca...d=9:python&Itemid=58

Θα προσπαθήσω να προσθέσω ενότητες μέχρι τότε που απαντάνε σε όλες τις ερωτήσεις που έκανες.

EDIT: Ο οδηγός ανανεώθηκε.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν από myle.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tassos

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1897

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Α! Αυτό τον οδηγό τον έχετε γράψει εσείς;
Μπράβο σας πραγματικά και σας ευχαριστώ πολύ, βοηθάει! Τον είχα βρει πιο παλιά είναι αλήθεια όμως συγνώμη κιόλας κατά την δική μου άποψη τότε μου είχε φανεί πιο δύσκολο το βιβλίο αυτό και ενώ στην αρχή διάβαζα μια το ένα, μια το άλλο, για να να συγκρίνω, να λύνω απορίες κλπ.. ;) Έπειτα όμως μου φαινόταν πιο δύσκολο και το άφησα.. :unsure: Αυτή είναι η αλήθεια, πάντως τώρα που το λέτε που μου τον προτείνεται και εσείς, θα διαβάζω και από αυτόν , και ίσος πιο αποφασιστικά τώρα να μη μου φαίνεται πιο δύσκολος. Άλλωστε τότε δεν το είχα προχωρήσει και πάρα πολύ..


Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου, είσαι φοβερός τόσο γρήγορα... σε ευχαριστώ πολύ ειλικρινά! :)
Πρόσθεσες δηλαδή σελίδες τώρα σε αυτόν τον οδηγό; ( που περίπου να δω εγώ τώρα για τις παραπάνω απορίες; σε ποιες σελίδες; )


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση - ενδιαφέρον σας!
Με τον καιρό ίσος προσθέτω και άλλες απορίες μου.. :pinch: ( ελπίζω όσο το δυνατόν λιγότερες! :)

Υ.Σ. Α! Να σας πω πως ότι λέω για το βιβλίο πιο πάνω δεν έχω καμία πρόθεση να σας προσβάλω ή κάτι αρνητικό, ίσα ίσα νιώθω πολύ χαρούμενος και σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για όόόόλη αυτή την προσπάθειά σας, είμαι υποχρεωμένος και εγώ και πολύ άλλοι ίσος που έμαθαν από εσάς και σας ευχαριστούμε ειλικρινά, απλώς την ταπεινή γνώμη μου λέω ( η γνώμη ενός πολύ αρχάριου στον προγραμματισμό δλδ.. :pinch: ).

Edit : Συγνώμη που απαντάω τώρα, είδα την απάντηση σας αμέσως απλώς έχω κάτι προβλήματα με το ιντερνετ στο σπίτι και για αυτό απάντησα τώρα.
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν από Tassos. Αιτία: Κάτι ξέχασα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1899

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Για τα σχετικά κομμάτια στις απορίες σου, μπορείς να κοιτάξεις τις παρακάτω ενότητες. Δεν έπρεπε να παραλείψω να τα αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτηση.

Σελίδα 52 - 53: 5.3 Συμβολοσειρές τεκμηρίωσης (νέο)
Σελίδα 53 - 54: 5.4 Προεπιλεγμένα ορίσματα (υπήρχε)
Σελίδα 92 - 94: 7.4.1 Τοπικές ή καθολικές μεταβλητές (νέο)

Οι οποιεσδήποτε απορίες είναι ευπρόσδεκτες. Ίσα ίσα μας αρέσει και για αυτό καταβάλουμε την όποια προσπάθεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, εύκολα μπορούν να έχουν επικουρικό αλλά και ουσιώδη ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του οδηγού που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω.

Τέλος, δε γίνεται να μας προσβάλεις με τη γνώμη σου, οπότε μην ανησυχείς για αυτό.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tassos

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1903

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Ωραία! Φοβερός φίλε μου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Έχεις μερικά μικρό λαθάκια, λόγο της βιασύνεις να τα γράψεις και απλώς θα σου τα αναφέρω όποτε βρεις χρόνο να τα διορθώσεις να μη υπάρχουν, αν και είναι πταίσματα. :)

Στην τρίτη γραμμή εκεί που γράφεις : " να καταγράφουμε την επιθυμητής της λειτουργία "
μάλλον εκεί θέλεις να πεις : την επιθυμητή της...

Επίσης στην 4η γραμμή : Στην Python υπάρχει η σύμβαση αφού ορίσουμε να την περιγράφουμε....
Ίσος σου λείπει αυτό το την .

Τελικά δηλαδή οι συμβολοσειρές τεκμηρίωσης (Docstrings), είναι απλά σχόλια; Και απλώς έχει γίνει μια σαν σύμβαση μεταξύ των προγραμματισμών της python τα σχόλια στις συναρτήσεις να τα γράφουμε έτσι με αυτή την δομή; Και απλώς είναι σχόλια που φαίνονται κιόλας κατά την εκτέλεση του κώδικα;
Και όπως λες στην τελευταία παράγραφο, αν ακολουθούμε αυτόν τον τρόπο, δηλαδή τι γίνεται; Δεν είναι απλά σχόλια τελικά και μπορεί να εξηγεί η python με συγκεκριμένες εντολές που μπορούμε να δώσουμε, την συνάρτηση με βάση την συμβολοσειρά τεκμηριώσεις ;; ( Νομίζω μέχρι πριν την τελευταία παράγραφο έχω καταλάβει...το τι είναι, αλλά στην τελευταία παράγραφο είναι που με μπερδεύει λίγο.

( για αυτό το "print (printMax._doc_)" που σε ρώτησα και πριν, συγνώμη αλλά δε είπες κάτι.. :blush: ... συγνώμη κιόλας.. , απλώς αν κατάλαβα ίσος αυτό είναι η "εντολή"΄που λέω και πιο πάνω, που σου δίνει τη δυνατότητα η python και με βάση την συμβολοσειρά τεκμηρίωσης περισσότερες πληροφορίες για την συνάρτηση; Αλλά και πάλει δε καταλαβαίνω με μπερδεύει, τι/γιατί λέει στο τέλος "print (printMax._doc_)" :/ )


To PEP257 που λες τι είναι;

Και φφ.. πάντως και χωρίς να καταλάβω πλήρως τη είναι (Docstrings) δεν υπάρχει και σπουδαίο πρόβλημα έτσι; Απλώς είναι για να με βοηθήσει αν δω, μετά από καιρό τον κώδικα ενός προγράμματος ή κάποιος αναγνώστης του κώδικα μου, ώστε να καταλάβω/ει τι γίνεται..;


Όσο για τις τοπικές και καθολικές μεταβλητές, ( καταρχήν έχεις μόνο στην πρώτη παράγραφο ένα, δύο μικρά λαθάκια βιασύνης, μετά είναι όλα εντάξει στις παρακάτω παραγράφους.. ) αν το διαβάσεις μια στιγμή ήρεμα θα τα καταλάβεις νομίζω.. ;) μη γίνομαι ίσος κουραστικός εδώ.. :P

Και με βοήθησαν τα όσα λες και σε ευχαριστώ!

Εν τέλη για να είμαι σίγουρος, ούτε αυτό με τις τοπικές και καθολικές μεταβλητές είναι τίποτε το σπουδαίο ( όχι από χρησιμότητα, αλλά για να καταλάβω.. :P ) απλώς μια μεταβλητή είναι καθολική όταν είναι στο κύριος μέρος του προγράμματος και ΑΝ θέλω να την αλλάξω στο εσωτερικό κάποιας συνάρτησης ή υποπρογράμματος ( -διαδικασίας όπως λένε μερικοί - αν κάνω λάθος κάτι μου λες -), βάζω μπροστά την λέξη global την πρώτη φορά που θα την χρησιμοποιήσω, και έπειτα από εκεί και πέρα ότι αλλαγή γίνει σε αυτή την μεταβλητή είναι για όλη την εμβέλεια του προγράμματος ( αλλάζει σε όλο το πρόγραμμα ) τέλος πάντως σωστά;

Ενώ στις nonlocal ( εδώ είναι που με μπερδεύει λίγο, ενώ για την global νομίζω το έχω πιάσει τι γίνεται.. ) την nonloca την χρησιμοποιούμε όταν.. φφ.. μόνο όταν έχουμε συνάρτηση μέσα σε συνάρτηση και την χρησιμοποιούμε για να πούμε ότι δίνω π.χ. τιμή στο nonlocal χ = 6 σ' να του λέμε ότι εγώ τώρα σου δίνω τιμή στο χ αλλά αν έχει πάρει άλλη τιμή ποιο πριν το χ αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικά και ισχύει μόνο για εμένα; μόνο στη δική μου εμβέλεια - μόνο μέσα στο "σώμα μου" ( της συνάρτησης ) ;; Κατάλαβα καλά ή όχι; :laugh:


Όποτε μπορέσεις και όποιος βασικά ας μου πείτε και λίγο αυτό που λέω στο 2.
2. Επίσης λίγο παρακάτω που ονομάζει κάτι "Παράμετροι VarArgs" (σελ: 43) πέρα του ότι μου φαίνεται κάπως άτοπο, λανθασμένο ίσος ( πάντα κατά την δική μου γνώμη ) σε αυτή την θέση του βιβλίο αυτό το πράγμα, δε καταλαβαίνω τίποτα κιόλας.

( ( Το αναφέρω απλώς, για αν το ξέχασες ή και σαν τελευταία μου απορία κιόλας ( αν κατάλαβα τα παραπάνω σωστά βέβαια ) )
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν από Tassos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1908

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Οι διορθώσεις που πρότεινες ενσωματώθηκαν στην καινούργια έκδοση του οδηγού.

Όσον αφορά τις απορίες εδώ, η απάντηση είναι καταφατική σχεδόν σε όλες. Για τις non-local, ισχύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τις global, μόνο που η λέξη κλειδί non-local κοιτάζει σιγά σιγά τα εύρη (scopes) από το μικρότερο (συνάρτηση πχ που είμαστε) προς το μεγαλύτερο (πχ όλο το αρχείο) σταματώντας στο πρώτο που θα βρει την αντίστοιχη μεταβλητή. Από εκεί και μέρα, αναφερόμαστε σε αυτή τη μεταβλητή.

Για το τελευταίο μέρος της ερώτησης σου, νομίζω ότι απαντάται στο κεφάλαιο 7. Τα προεπιλεγμένα ορίσματα είναι το varargs. Αν κάτι δεν είναι κατανοητό, ευχαρίστως να το διορθώσουμε.

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, είναι ευπρόσδεκτες.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tassos

Απ: Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1913

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Οκ φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :)
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2116

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει εξ ολοκλήρου την εντολή replace και πως μπορώ να την χρησιμοποιώ (σε python 3 πάντα);;

Μου έχει αρέσει πολύ η δουλειά αυτής της εντολής βλέποντας την σε κάτι άλλα παραδείγματα σε python 2 και θα ήθελα να μάθω τι είναι, και να την χρησιμοποιώ.
Όμως σε python 3 δεν έχω ακόμη καταφέρει να την τρέξω σωστά. ^_^!
Όποιος έχει χρόνο θα με βοηθούσε (γιατί άθελα μου μπήκα και στο "τρυπάκι" της python 2 ), αν και δε θέλω να ασχοληθώ μαζί της γιατί με μπέρδεψε σε σχέσει με αυτά που μαθαίνω εγώ σε python 3, αλλά επειδή με παίδεψε και μου την έχει δώσει να σας πω την αλήθεια, θα με ευχαριστούσε και βοηθούσε, αν κάποιος είχε επίσης τον χρόνο και την καλοσύνη να μου εξηγήσει και πως είναι στην python 2 και ποια είναι η διαφορά της από την python 3;

Ευχαριστώ πολύ! :)
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2117

  • kamar
  • Το Άβαταρ του/της kamar
  • Αποσυνδεμένος
  • python
  • Δημοσιεύσεις: 409
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 88
str.replace(old, new[,max]): Δημιουργεί ένα αντίγραφο του str, όπου έχει αντικατασταθεί το old με το new. Αν χρησιμοποιηθεί το προαιρετικό όρισμα max, τότε επιστρέφει μόνο τις αντικαταστάσεις μέχρι τον αριθμό max ή μικρότερο.

thestring = 'Αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι. Αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι.'
 
print(thestring.replace('της μάνας', ' του πατέρα'))
print(thestring)
 
thestring = thestring.replace('της μάνας', ' του πατέρα', 1)
print(thestring)
Γράφω σε Python 3
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tassos

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2119

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση σου. Είναι και πολύ αναλυτική και κατανοητή μαζί με τα παραδείγματα που δίνεις! :)
Κατάλαβα τον τρόπο λειτουργίας αυτής της εντολής αλλά δε κατάλαβα αυτό που έβαλες - μου είπες - για το max, τι κάνει ( γιατί δεν κατάλαβα καλά ^_^! ), πως και πότε μπορώ να το χρησιμοποιώ;
Επίσης να σε ρωτήσω αυτή η εντολή replace είναι απλή εντολή έτσι; ( για να την μάθω εξ ολοκλήρου ας πούμε... :P ) και "ιστορικά", είναι μια απλή εντολή της python, με αυτή την ιδιότητα να αντικαθιστά; Είναι συνάρτηση τι; ;)

Και κάτι ακόμη για αυτή την εντολή.
Γίνεται π.χ. να έχω κάπου ένα κώδικα με αριθμούς γράμματα ή δεν ξέρω τι ( μια λίστα κάτι δε ξέρω ακριβώς πως να το πω ) Τέλος πάντων, ας το πω όσο πιο χαζά ^_^, γίνεται να έχω ένα "τσουβάλι" με διάφορα μέσα και να έχω τον εξής κώδικα π.χ. σε συνάρτηση :

def onoma(pare_dedomena_apo_ton_xristi):
 
 
    metabliti = pare_dedomena_apo_ton_xristi.replace('kati','Bale_kati_random_TIXEA')

έγινα κάπως κατανοητός; ^_^! :/
δηλαδή βασικά για να μην κολλάμε στις συναρτήσεις και τα λοιπά αντί να αντικαθιστά μια λέξη η δε ξέρω τι με κάτι σταθερό! να αντικαθιστά το ίδιο ναι, αλλά με κάτι τυχαίο! ;)
Γίνεται; Αν ναι πως ; :)
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2124

  • kamar
  • Το Άβαταρ του/της kamar
  • Αποσυνδεμένος
  • python
  • Δημοσιεύσεις: 409
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 88
Κατάλαβα τον τρόπο λειτουργίας αυτής της εντολής αλλά δε κατάλαβα αυτό που έβαλες - μου είπες - για το max, τι κάνει ( γιατί δεν κατάλαβα καλά ^_^! ), πως και πότε μπορώ να το χρησιμοποιώ;

Το όρισμα είναι προαιρετικό. Αν δεν το βάλεις, θα αντικαταστήσει ότι βρει και ταιριάζει. Αν βάλεις έναν ακέραιο π.χ. 1, θα αντικαταστήσει μόνο μια φορά ότι ταιριάζει, κ.ο.κ. Αν όμως βάλεις για παράδειγμα 10 και βρει 9 που ταιριάζουν, τότε θα αντικαταστήσει τα 9, λογικά.

Επίσης να σε ρωτήσω αυτή η εντολή replace είναι απλή εντολή έτσι; ( για να την μάθω εξ ολοκλήρου ας πούμε... :P ) και "ιστορικά", είναι μια απλή εντολή της python, με αυτή την ιδιότητα να αντικαθιστά; Είναι συνάρτηση τι; ;)

Με την ευρεία έννοια είναι εντολή. Στην ουσία όμως είναι μέθοδος της κλάσης string. (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.)

Για καλύτερα αποτελέσματα και πιο περίπλοκες αναζητήσεις, πρέπει να γίνει χρήση του module re (regular expression) ή να γράψεις δική σου συνάρτηση, που θα ελέγχει, για παράδειγμα, μια τιμή μιας λίστας κάθε φορά και να κάνει την αντικατάσταση.
Γράφω σε Python 3
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tassos

Απορίες περί Python ( νέος σε αυτό τον όμορφο κόσμο )! 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2125

  • Tassos
  • Το Άβαταρ του/της Tassos
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • g-lts.info
  • Δημοσιεύσεις: 78
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Μπορείς μήπως να με βοηθήσεις με ένα παράδειγμα για την παράμετρο max ; :/
Υπάρχουν και άλλες παράμετροι για την εντολή replace ή άλλοι τρόποι σύνταξής της;
Ομάδα Ελληνικής - Μακροχρόνιας υποστήριξη.

Greek - Long Term Support Team.

Επισκεφθείτε μας εδώ : g-lts.info
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: pmav99
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.413 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου