Συζήτηση
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 1 Μήνας 1 Ημέρα πριν #4624

  • becoming_i
  • Το Άβαταρ του/της becoming_i
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Καλημέρα

Πως μπορώ να περιορίσω το μέγεθος των χαρακτήρων κατά την εισαγωγή στο input? Όχι σε γραφικό περιβάλλον!!

Πχ
input=("Δώσε ένα διψήφιο αριθμό")

να μη δέχεται κατά την εισαγωγή παραπάνω από 2 αριθμούς, δηλαδή να μην κάνω έλεγχο μετά για μήκος και να ξαναζητάω αριθμό.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 4 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν #4626

  • Αποστόλης
  • Το Άβαταρ του/της Αποστόλης
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • Δημοσιεύσεις: 95
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Νομίζω πως χωρίς έλεγχο μετά την καταχώρηση δεν γίνεται.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 4 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν #4627

  • becoming_i
  • Το Άβαταρ του/της becoming_i
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Από ότι κατάλαβα έτσι είναι, μόνο σε γραφικό περιβάλλον μπορούμε να το κάνουμε.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 4 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν #4628

  • Αποστόλης
  • Το Άβαταρ του/της Αποστόλης
  • Αποσυνδεμένος
  • pyth__
  • Δημοσιεύσεις: 95
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Ναι, γιατί εκεί υπάρχουν σε όλα τα προγράμματα ενσωματωμένοι μηχανισμοί που ελέγχουν το input field.
Σε «command line» δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 4 Εβδομάδες 1 Ημέρα πριν #4631

  • Theo
  • Το Άβαταρ του/της Theo
  • Αποσυνδεμένος
  • pytho_
  • Δημοσιεύσεις: 158
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις αλλά το βλέπω λίγο χαζό
>>> number = int(input('Δώσε ένα διψήφιο :')[:2])
Δώσε ένα διψήφιο :125
>>> number
12
>>> 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 3 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν #4634

  • pmav99
  • Το Άβαταρ του/της pmav99
  • Αποσυνδεμένος
  • Author
  • Δημοσιεύσεις: 674
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 108
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": becoming_i

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 2 Εβδομάδες 14 Ώρες πριν #4641

  • becoming_i
  • Το Άβαταρ του/της becoming_i
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Τελικά το κατάφερα μόνος μου, με μόνη ξεχωριστή προσθήκη τη readchar που τη βάζει κανείς με το pip.
import time
import os
import readchar
sentence = []
 
word = ""
while len(sentence) < 7:
    os.system("clear")
    print("Give me a 6 letter word :",word)
    #print(word)
    letter = repr(readchar.readchar()).strip("'")
    word +=letter
    if len(sentence)==6:
        break
    else:
        time.sleep(0.0)
        sentence.append(letter)
 
 
typedword = "".join(sentence)
print("\nThe word you typed is",typedword)
time.sleep(2)
 
if typedword.lower() == "powers":
    os.system("clear")
    print("\nAustin Powers?\n")
 
else:quit()
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 1 Εβδομάδα 5 Ημέρες πριν #4645

  • Theo
  • Το Άβαταρ του/της Theo
  • Αποσυνδεμένος
  • pytho_
  • Δημοσιεύσεις: 158
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Αυτό το έχω ξαναδεί, όμως νομίζω ότι είναι λάθος
while len(sentence) < 7:
    if len(sentence)==6:
        break
γιατί όχι
while len(sentence) < 6:
 

Επίσης η msvcrt.getch() κάνει την ίδια δουλειά νομίζω περίπου με την readchar
που χρησιμοποιείς οπότε γιατί να χρησιμοποιήσεις εξωτερική βιβλιοθήκη;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": becoming_i

Περιορισμός χαρακτήρων κατά το input 1 Εβδομάδα 3 Ημέρες πριν #4659

  • becoming_i
  • Το Άβαταρ του/της becoming_i
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Ο μόνος λόγος που το κάνω έτσι είναι για να δει ο χρήστης τους 6 χαρακτήρες στην οθόνη (να ξέρει τι πληκτρολογεί) και ο 7ος να ειναι το enter που δίνει. Θα το ξαναδώ με τη getch για να αποφύγω την εξωτερική βιβλιοθήκη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: pmav99
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.297 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου