Για εμάς

Πως προέκυψε

Η Ελληνική κοινότητα προέκυψε από την συγχώνευση των κοινοτήτων TasPython, PyAthens και Django.gr. Οι συναντήσεις σε κάθε πόλη ξεχωριστά, συνεχίζουν και τα μέλη σε αυτές έχουν αυτονομία. Το κύριο που άλλαξε είναι ότι το υλικό περί Python είναι διαθέσιμο πια σε ένα μέρος, για την διευκόλυνση όλων. Επιπρόσθετα, η δυναμικής της ενιαίας κοινότητας δίνει την δυνατότητα και την ελπίδα για ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας δράσεις.

Λίγα λόγια για την κοινότητα TasPython μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ποιοι είμαστε

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην Python, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων. Προτιμούμε μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση του θέματος, για αυτό και πραγματοποιούνται συχνές συναντήσεις των μελών μας. Είμαστε ανοιχτοί σε καινούργια μέλη και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την εισαγωγή τους μαζεύοντας υλικό που νομίζουμε θα διευκολύνει τα πρώτα βήματα με την python 3. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εκμάθηση της Python στο οποίο βρισκόσαστε, είστε ευπρόσδεκτοι να γίνετε μέλοι της κοινότητας μας.

 

Σκοπός του site

Σκοπός μας είναι να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την αγαπημένη μας γλώσσα προγραμματισμού αλλά και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Προς την επίτευξη αυτού του διπλού σκοπού, διοργανώνονται συναντήσεις ανάμεσα στα μέλη μας ώστε να ανταλλάσουμε τις γνώσεις που αποκομίζουμε μέσω των προσπαθειών μας. Για την ενδυνάμωση αυτού του σκοπού θα ανεβαίνει υλικό στο συγκεκριμένο site μέσω των ακόλουθων μορφών:

  • Διάφορα άρθρα δημοσιευμένα στην κεντρική σελίδα
  • Ηλεκτρονικά βιβλία
  • Ασκήσεις
  • Υποδείξεις απαντήσεων
  • Videos των παρουσιάσεων

Επίσης βγαίνουμε και για καφέ ώστε να ενδυναμώνουμε τους συνεκτικούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη μας. Κατά τα άλλα είμαστε μια τυπική PUG (Python User Group).

 

Συναντήσεις

Αναπόσπαστο κομμάτι όπου θα συζητάμε μεταξύ μας περί αυτών που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα. Ενισχύεται η ροπή μας για μάθηση μέσω της συνδιαλλαγής απόψεων και ανταλάσσονται προβληματισμοί για την βελτίωση της οργάνωσης της προσπάθειας μας. Επίσης, έτσι λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω συνέχιση του έργου μας, καθώς και αποδιασαφηνίζονται θέματα όπως τι είδους projects θα διαλέξουμε για την συνέχεια.

 

Γιατί να βοηθήσω

Είναι ωραίο να είσαι μαζί και με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μαθαίνεις να συνεργάζεσαι, να ανταλλάσεις απόψεις και γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους. Παρέχεται το κίνητρο για πράγματα που ίσως αλλιώς να φαινόντουσαν βαρετά ή απίθανα.

 

Πώς μπορώ να βοηθήσω

Αν θέλετε να δημοσιεύσετε κάποιον οδηγό (tutorial), πρόγραμμα σας ή κάτι άλλο που νομίζετε θα φανεί χρήσιμο στην κοινότητα μας, τοτε μπορείτε να το κάνετε απευθείας μετά την εγγραφή σας όπου εμφανίζεται η επιλογή Ανέβασμα Αρχείων στο Μενού Χρήστη. Μόλις κάποιος εγκρίνει το αρχείο που ανεβάσατε, το αρχείο σας θα βρίσκεται online. Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε ένα καινούργιο άρθρο το οποίο και θα δημοσιευτεί στην αρχική σελίδα.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να μάλιστα να συμμετέχετε ενεργά σε κάποια παρουσίαση, δείχνοντας μας κάτι που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στην Python, ή κάποιο σχετικό εργαλείο και πιστεύετε θα αρέσει και σε εμάς να ακούσουμε για αυτό.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε ή οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

  1. μέσω e-mail: info[ AT ]python[ DOT ]org[ DOT ]gr
  2. μέσω της επίσημης λίστας ταχυδρομείου: python-greece @ python.org
  3. Του λογαριασμού στο twitter

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου