Κοινότητα

Αποτελέσματα Συνάντησης

Η χθεσινή συνάντηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, και από πρακτική αλλά και από θεωρητική.

Αρχίσαμε με το Δημήτρη Γλέζο ο οποίος μας μίλησε για το τεχνικό μερος του "Extreme Web Programming", για το οποίο στη  FOSSComm στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε η διαχειριστική πλευρά. Σε αυτή τη παρουσίαση είδαμε την υποδομή ενός high-availability web application, από Varnish μέχρι SQL sub-query caching, από Amazon S3 Distributed Static Serving μέχρι AMQP job queues. Μάλιστα όπως σημειώθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου, μέσα σε αυτή την παρουσίαση είδαμε την ύλη μίας ολόκληρης σχολής Μηχανικών Η/Υ!

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Λεβεντέας, μας έβαλε στα άδυτα του MapReduce, που χρησιμεύει στον κατανεμημένο υπολογισμό για μεγάλα σύνολα δεδομένων σε συστοιχίες (clusters) υπολογιστών. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που είναι εύκολη (στην υλοποίηση και χρήση) και αποδοτική παραλληλοποίηση και χρησιμοποιεί και ακολουθιακό και παράλληλο υπολογισμό.

Τις διαφάνειες μπορείτε να τις βρείτε στην πλατφόρμα αρχείων του site. Ενώ εντός ολίγου θα είναι διαθέσιμα και τα video για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν!

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου