Κοινότητα

Αποτελέσματα 3ης φετινής συνάντησης

Η τρίτη φετινή συνάντηση αν και πραγματοποιήθηκε με αρκετή καθυστέρηση άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις! Πραγματοποιήθηκαν δύο παρουσιάσεις: μία για το networkx ενός python module για τη δημιουργία, την επεξεργασία, τη μελέτη και την παρουσίαση γράφων καθώς και μία εισαγωγική παρουσίαση για τα python decorators.

Την αρχή έκανε ο Θέμης ο οποίος αφού μας παρέθεσε κάποια βασικά εισαγωγικά στοιχεία που θα έπρεπε να ξέρουμε για τη θεωρία των γράφων, στη συνέχεια ξετύλιξε τις δυνατότητες του networkx και μας έδειξε πόσο απλά μπορεί κάποιος να δημηιουργήσει, να επεξεργαστεί και να μελετήσει τη συμπεριφορά των γράφων. Στο τέλος, υπήρχε και ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον live demostration στο οποίο έφτιαξε ένα γράφο ο οποίος αναπαριστούσε τη σχέσεις μεταξύ ενός ατόμου και των φίλων του στο twitter και χρησιμοποιώντας κάποιες έτοιμες μετρικές μας έδειξε πως μπορούμε να εξάγουμε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, ο Νίκος (badguy) έκανε μια εισαγωγική παρουσίαση για τα decorators στην Python. Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας τους, πως μπορεί να γίνει συνδυασμός πολλών decorators σε μία συνάρτηση, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να φανούν χρήσιμα αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να μας διευκολύνουν στον προγραμματισμό και όχι να μας δυσκολέψουν.

Τις διαφάνειες των παρουσιάσεων μπορείτε να τις βρείτε στην πλατφόρμα αρχείων του site!

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου