Κοινότητα

Αποτελέσματα Συνάντησης Ιουλίου

Καλησπέρα,

τέλειωσε ένα ακόμα ενδιαφέρον meetup με πολύ κόσμο και πάλι. Τα παιδιά του hackerspace έχουν στήσει ένα χώρο με πολύ μεράκι και όρεξη και μας φιλοξένησαν άψογα.

Ξεκινήσαμε με τον Αλέξανδρο Ρήγα που παρουσίασε το brandsGalaxy.gr, τα επιχειρηματικά τους σχέδια, την ομάδα τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Όλη η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι βασισμένη σε Python. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση συνεργατών οπότε όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνήσει με τον Αλέξανδρο. Ήδη στο site μας έχουν αναρτήσει το ενδιαφέρον τους http://goo.gl/4K9nn

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Σιούτης μας παρουσίασε την χρήση Python για την λύση Constraint Satisfaction Problems. Αφού μας έκανε μία σύντομη ανάλυση του θεωρητικού υπόβαθρου παρουσίασε την βιβλιοθήκη python-constraint που μπορεί να χρησιμοποιηθέι για την επίλυσή τους. Καινούριο παιχνίδι λοιπόν για εμενα :)

Τέλος παρουσίασα / συζητήσαμε για την πιθανότητα οργάνωσης ενός python code dojo. Το βασικό που έμεινε από αυτή την κουβέντα ήταν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συναντήσεις που θα είναι ποιο hands on είτε τα ονομάσουμε dojos είτε workshops ή οτιδήποτε. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να έχουμε κάτι πιο ενεργητικό σε κάποιες από τις συναντήσεις μας που να μας δίνει την δυνατότητα να γράψουμε και κώδικα. Σίγουρα κάτι που πρέπει να οργανώσουμε και να βρούμε τη μορφή του μέσα από τη λίστα.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα έκανα ένα lightning talk με βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιώ σε django projects.

Για επόμενη συνάντηση είπαμε για Σεπτέμβρη μεριά οπότε αργά τον Αύγουστο σιγά σιγά το οργανώνουμε. Όσοι ήταν στο meetup ας πούνε την άποψή τους για το τι τους άρεσε τι όχι και τι μπορεί να γίνει καλύτερα.

Ευχαριστούμε και πάλι τα παιδιά από το hackerspace για τη φιλοξενία.

Γιώργος

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου