Κοινότητα

Ένα χρόνο μετά!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Αν σας παραξενεύει η αρχική πρόταση, πριν ένα χρόνο δημιουργήθηκε η κοινότητα μας! Ακολουθεί μια σύντομη χρονική αναδρομή για αυτόν τον χρόνο.

Το πρώτο μήνυμα σε mailing list έγινε στις 1/2/2009 [1]. Ακολούθησε η δημιουργία του site (ανέβασμα αρχείων Joomla και μετριοπαθής ανακοίνωση [2]).

Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει ύστερα από μια συνάντηση στο Τραμ ενώ η ιδέα είχε πέσει λίγο καιρό πριν. Ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών κάλυψε την απειρία μας και με αρκετά βήματα δημιουργήθηκε το site (αλλάξαμε τον τίτλο σε TasPython και μια δυο εικονίτσες). Σε όλα αυτά μας συντρόφευε η ΑΕΚ (Αρχή Ελαχίστου Κόπου) καθώς θέλαμε να επικεντρωθούμε στην Python και όχι στην κατασκευή ιστοσελίδας.

Το site (taspython.eu αν αναρωτιέστε τώρα) τότε είχε domain name burned.co.cc και είχαμε πάρει και το taspython.tk (αν τυχόν έχετε κοιτάξει παλιές δημοσιεύσεις). Τα πράγματα προχώρησαν σύμφωνα με το πλάνο και βγάζαμε ασκήσεις (και δίναμε παρατάσεις). Κάπου εκεί άρχισε να δημιουργείται ο οδηγός της Python στην αρχή ως σημειώσεις.

Το καλοκαίρι αλλάξαμε server (βρήκαμε καλύτερο τζάμπα) και template. Τα βράδια κάναμε όνειρα (=όνειρα θερινής νυκτός) τα οποία τα μαζέψαμε στην επόμενη συνάντηση μας που έγινε Σεπτέμβρη. Εκεί είπαμε γιατί θέλουμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που μαζέψαμε καμιά 10αριά άτομα να το συζητήσουμε πως θα είναι μετά. Η συνάντηση πήγε πολύ καλά (παίξαμε καινούργια επιτραπέζια και γνωρίσαμε κάποια καινούργια άτομα).

Αφού η συμφωνία είχε επιτευχθεί, θα αρχίζαν πια οι παρουσιάσεις στο ceid. Πριν από αυτό όμως είχαμε καινούργιο domain name (το τρέχον). Όλα αυτά χάρη στις δωρεές μελών του taspython όπου όλοι μαζί συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα χρήματα για το δωρεάν hosting και δωρεάν domain.

Η πρώτη παρουσίαση περιλάμβανε και πολύ πιασάρικους τίτλους (Python, Django, Mercurial, CEID Battle). Λίγες μέρες πριν μας είχαν ανακαλύψεις scouters και το project στο bitbucket. Οι επόμενες παρουσιάσεις έγιναν με περισσότερη εμπειρία και ευτυχώς υπήρχαν αρκετά άτομα για να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Πλέον στο site υπάρχουν βίντεο από παρουσιάσεις, συγκεντρωμένο υλικό γύρο από Python στο forum, slides παρουσιάσεων, οδηγοί, σύνδεσμοι σε εκπαιδευτικό υλικό. Έχουμε μια δημοσίευση στο pythonpapers.org και έχουμε βρει περισσότερα άτομα που μπορούν να κάνουν παρουσιάσεις. Οι καθημερινές επισκέψεις είναι περίπου επί 20 σε σχέση με τις πρώτες μέρες (μπαίναμε δυο φορές την μέρα).

Τα σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερα ταξιδάκια, αν βοηθήσει ο καιρός και ακόμα καλύτερες παρουσιάσεις. Το CEID Battle μάλλον θα αντικατασταθεί με ένα μεγαλύτερο (και πιο χρήσιμο) project. Ελπίζουμε του χρόνου, ο γενέθλιος απολογισμός να μας βρει σε ακόμα καλύτερη θέση.

Πολλά κομμάτια έχουν παραληφθεί (όπως πχ τι πίναμε στο Τραμ). Αναλυτικότερα, μπορεί κάποιος να κοιτάξει τα άρθρα στο taspython σιγά σιγά (50) και τα mails στην mailing list (120 στην παλιά + λίγα ακόμα της καινούργιας).

Όποιος θυμάται άλλα κομμάτια ας συμπληρώσει. Ιδιαίτερα δεκτές προσθήκες για το μέλλον!

[1] Για όποιον έχει πρόβλημα με τις επετείους είναι καλή ιδέα μια τέτοια ημερομηνία!
http://groups.google.com/group/taspython/browse_thread/thread/a1b7838ed4b1a6be?hl=en

[2] http://taspython.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=46:2009-02-03-10-50-46&catid=47:news

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου