Κοινότητα

Συμμετοχή στο OpenFest

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα μας συμμετείχε στο OpenFest, ένα φεστιβάλ ανοικτού κώδικα και ελεύθερου λογισμικού, με τρεις παρουσιάσεις.

  1. Εισαγωγική παρουσίαση για Python - Δ. Λεβεντέας
  2. Παρουσίαση της κοινότητας - Δ. Λεβεντέας, Κ. Αραβανής
  3. Mercurial - Κ. Αραβανής
Τολμήσαμε να παραβιάσουμε ορισμένους κανόνες για τις παρουσιάσεις και χρησιμοποιήσαμε κονσόλα, δείξαμε κώδικα και είπαμε αστειάκια που ήταν κρυάδες. Ελπίζουμε σύντομα να αναρτηθεί οπτικοασκουστικό υλικό ώστε να μπορέσετε να σχηματίσετε την δική σας άποψη για το πως ήταν, όσοι δεν μπορέσατε να έρθετε.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομιλίες, την πρώτη μέρα το πρόγραμμα άρχισε με ορισμένες παρουσιάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων όπου μίλησαν άνθρωποι με βαθιά γνώση του αντικειμένου, συζητήθηκαν θέματα για την υιοθέτηση ανοικτού λογισμικού ενώ τέλος και σε ακόμα πιο χαλαρό κλίμα είχαμε τις παρουσιάσεις των κοινοτήτων.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τις δυο πρώτες παρουσιάσεις της ομάδας μας, στην συνέχεια ακούσαμε για το web2py που είναι ένα framework ανάπτυξης εφαρμογών για το διαδύκτιο βασισμένο σε python. Αργότερα είδαμε και μια εφαρμογή χτισμένη σε αυτό. Στην συνέχεια μάθαμε για το Athens Wireless Metropolitan Network, όπου μια αντίστοιχη προσπάθεια υπάρχει και σε Θεσαλλονίκη και Πάτρα. Τέλος, ακολούθησαν παρουσίαση της Ruby On Rails, το Mercurial από τον Κ. Αραβανή ενώ κλείσαμε με το πως μπορούμε να χτίσουμε ένα web radio.
Το ανέλπιστο ευτύχημα είναι ότι στην συνέχεια η μουσική που ακούσαμε δεν προερχόταν από το διαδίκτυο, αλλά ήταν ζωντανή από ένα συγκρότημα που έπαιξε στους χώρους της εκδήλωσης. Εδώ αξίζει να πούμε συγχαρητήρια στα παιδιά που φέραν σε πέρας το δύσκολο έργο της διοργάνωσης της εκδήλωσης. Ήταν πάντα πολύ εξυπηρετικοί, ανεξαρτήτως της δυσκολίας του αιτήματος μας και ικανοί θα ανταπεξέλθουν σε έκτακτες καταστάσεις. Ως δωράκι πήραμε και ένα μπλουζάκι που έχει πάνω το logo του Openfest.
Από τις ομάδες που ήταν παρούσες ξεχώρισαν ιδιαίτερα του Fedora, που μάζευε πάντα πάρα πολύ κόσμο στον πάγκο της. Απιστευτη οργάνωση ως ομάδα και της αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Πολύ ωραία παρουσία της linuxteam του ΑΤΕΙ Λάρισας που μας υπενθύμισε ότι ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι η καλή παρέα των μελών ενώ αρκετά δραστήρια ήταν και η ομάδα του ubuntu-gr.
Χαρήκαμε πάρα πολύ που συμμετείχαμε σε αυτή την εκδήλωση. Μακάρι να συνεχιστεί και να καθιεωθεί ως θεσμός. Επόμενως μας στόχος πια η FOSSCOMM!

 

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου