Κοινότητα

Εμπειρίες από FOSSCOMM

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε η συνάντηση του 3ου συνεδρίου κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ (Fosscomm 2010) όπου συμμετείχε και η ομάδα μας. Περάσαμε καταπληκτικά και γυρίσαμε έχοντας στις αποσκεύες πέρα από το ωραίο μπλουζάκι που πήραμε και πολύ όμορφες εμπειρίες αλλά και καινούργιες γνωριμίες.

Στην Θεσαλλονίκη ανεβήκαμε μαζί με την ομάδα PLUG χρησιμοποιώντας δυο αυτοκίνητα. Αφού φθάσαμε Θεσσαλονίκη και βρήκαμε το ξενοδοχείο, πήγαμε μια βόλτα στην πόλη και συναντηθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους στον λευκό πύργο. Αφού κάναμε πολλές βόλτες στην αρχή επειδή μας άρεσε, στην συνέχεια επειδή δεν βρίσκαμε το μαγαζί που θα πηγαίναμε να φάμε(!), τελικά το βρήκαμε και περάσαμε πολύ ωραία. Το βράδυ κοιμηθήκαμε ανυπομωνόντας για την πρώτη μέρα στη FOSSCOMM, όπου και τελικά θα μας άφηνε τις πιο έντονες εντυπώσεις.

Ξεκινήσαμε το πρωί για να προλάβουμε τις εγγραφές, και παρουσιαστήκαμε μαζί και με τις υπόλοιπες κοινότητες το πρωί. Υπήρχε αρκετός ενθουσιασμός ενώ όπως μάθαμε και αργότερα την πρώτη μέρα μόνο γράφτηκαν στο συνέδριο 389 άτομα, με πολλούς ακόμα να μην έχουν κάνει εγγραφή. Πέρα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και workshops, γνωριστήκαμε και με άτομα που είχαν κάθε διάθεση να μιλήσεις μαζί τους. Ο κόσμος ήταν πολύ ευχάριστος και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά ενδιαφέροντα άτομα. Μάλιστα, πέρα από καινούργια πρόσωπα, είδαμε και πολλά γνώριμα μετά από καιρό.

Προς το απόγευμα της ημέρας ήταν η σειρά της κοινότητας μας να κάνει δυο παρουσιάσεις:
1. Global Interpreter Lock - Δημήτρης Λεβεντέας
2. Descriptors in Python - Απόστολος Μπέσσας
Και οι δυο παρουσιάσεις πήγαν πάρα πολύ καλά με την αίθουσα να είναι σχεδόν πλήρως γεμάτη ενώ δεν το περιμέναμε παρά το γεγονός ότι ήταν από τις πιο τεχνικές παρουσιάσεις του συνεδρίου. Είχαμε μάλιστα την τύχη στο κοινό να έχουμε ανθρώπους που γνωρίζαν πολύ καλά το αντικείμενο και βοήθησαν με τις ερωτήσεις τους ώστε να κυλήσουν ακόμα καλύτερα αυτές.
Μετά το πέρας των δυο παρουσιάσεων είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που μας γνώριζαν από την διαδικτυακή μας παρουσία αλλά τώρα μπορούσαμε να συναντηθούμε και από κοντά. Χαμόγελο μας έδωσε η διαπίστωση από κάποιους ότι το όνομα μας είναι πολύ πιασάρικο!

Αφού τελείωσε η πρώτη μέρα των παρουσιάσεων, ακολούθησε το πρώτο βράδυ. Πήγαμε για φαγητό μαζί με άτομα από την οργανωτική επιτροπή (30 άτομα περίπου) όπου και έγιναν ακόμα περισσότερες γνωριμίες. Εντυπωσιακή ήταν η κίνηση που μόλις έφυγε για λίγα λεπτά ώστε να διευθετήσει κάτι ο Χρήστος Μπαχαράκης, ένα παιδί που έτρεξε πάρα πολύ για αυτό το συνέδριο, ο Πιέρρος Παπαδέας ως ένας άνθρωπος που ξέρει πως να προκαλεί ενθουσιασμό μας παρακίνησε να χειροκροτήσουμε για τον Χρήστο, κίνηση που δείχνει γενικότερα το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε κατά κανόνα στο συνέδριο.

Η επόμενη μέρα, Κυριακή, συνέχισε να είναι το ίδιο όμορφη με πολύ καλές παρουσιάσεις και την δεύτερη κλήρωση για τα κινητά Android. Πλέον είχαμε δοκιμάσει αρκετές λιχουδιές της Θεσαλλονίκης (μπουγάτσες, πίτες με μουστάρδα και κέτσαπ) και είπαμε για βράδυ να βγούμε για να πιούμε κάτι. Πήγαμε σε ένα μπαράκι και ήπιαμε μπύρες όπου μάλιστα το ένα παιδί από εμάς (ονόματα δε λέμε) ήπιε 4 μπύρες εν ψυχρώ! Ευτυχώς θα γυρίζαμε πίσω την Δευτέρα, αφού πρώτα θα πέρναμε τρίγωνα πανοράματος και θα κάναμε μια στάση στο Μέτσοβο για μεσημεριανό.

Οι εντυπώσεις που μας έμειναν ήταν πάρα πολύ θετικές έως άριστες. Ανυπομονούμε για την επόμενη FOSSCOMM.

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου