Κοινότητα

Φετινός Απολογισμός

Η κοινότητα μας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2009 με ένα άκρως σοβαρό ποστ και αφού είχε προηγηθεί ένα πομπώδες mail στην τότε χρησιμοποιούμενη λίστα ταχυδρομείου. Ακολούθησε η πρώτη συνάντηση μας, Η Python σχεδίαζε να αυξήσει την ταχύτητα της ενώ εμείς βρίσκαμε και άλλα άτομα από την τοπική LUG που ενδιαφερόντουσαν για την Python στην οποία άλλωστε πολλοί από εμάς συμμετείχαμε ήδη.

Λίγο καιρό αργότερα η Python έβαζε τα καλά της στην έκδοση 3.1 που έδειχνε και τόλμη προς την καινοτομία, ενώ εμείς αλλάζαμε για πρώτη φορά server και προσπαθούσαμε να κάνουμε λίγο πιο σοβαρό τον ιστότοπό μας. Λίγο καιρό μετά θα αφήναμε πίσω μια για πάντα τα domains burned.co.cc, taspython.tk, taspython.co.cc και θα πηγαίναμε στο ιδιαίτερα φανταχτερό taspython.eu. Ειδικά μάλιστα αν κάποιος διαβάζει την κατάληξη σα σειρήνα (τασπάειθον...ιου-ιου-ιου).

Αφού μεσολάβησε το καλοκαίρι, γυρίζαμε με όρεξη για να έχουμε ακόμα πιο ενεργή παρουσία. Λίγο καιρό μετά μαθαίνουμε για την ευτυχή δημιουργία της AthensPUG. Με την σειρά μας μετά, δημοσιεύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα οδηγός για το Mercurial, το πρώτο pet project μας και πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση με μεγάλη επιτυχία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στο τμήμα Μηχανικών η/υ & Πληροφορικής.

Αφού την είδαμε κάπως και μετά την ξαναείδαμε συνεχίσαμε ακάθεκτοι και με αφίσα! Ως χριστουγεννιάτικο δώρο μια δημοσίευση στο pythonpapers.org, επίσημη mailing list και μια χαλαρή συνάντηση με το που γυρίσαμε για να τα πούμε. Ανάμεσα σε διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα, είχαμε γενέθλια, μια συνέντευξη, και μια παρουσίαση στο τμήμα τον Ηλεκτρολόγων.

Οι συναντήσεις φυσικά συνεχίστηκαν και εκτός Πατρών ενώ ετοιμάζαμε και την παρουσία μας στη FOSSCOMM, μη ξεχνόντας βέβαια τις τακτικές μας συναντήσεις. Η παρουσία μας στην FOSSCOMM μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις μεταφέρθηκε και λίγο στην Πάτρα με την παρουσίαση του Δημήτρης Γλέζου της οποίας μαζί και με άλλες είναι διαθέσιμο το βίντεο. Ακολούθησε και η τελευταία μας συνάντηση με τα βίντεο της ενώ ο οδηγός της Python έφτασε της 100 σελίδες.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν μίνι συνεντεύξεις, μια την ημέρα, από μερικά άτομα που έκαναν παρουσιάσεις μέσα σε αυτή τη χρονιά. Καλό καλοκαίρι σε όλους μας και να περνάτε πάντα καλά!

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου