Κοινότητα

Μετατροπή του φόρουμ σε μορφή μόνο ανάγνωσης

Το φόρουμ μετατρέπεται σε μορφή μόνο ανάγνωσης. Καινούργια μηνύματα μπορούν να αναρτώνται στη λίστα ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακάτω παρατίθενται οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και πως μπορεί κάποιος να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση.

Το φόρουμ συνυπήρξε από τα πρώτα βήματα του ιστοτόπου, πριν ακόμα η κοινότητα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη λίστα ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στα πρώτα χρόνια, οι διαχειριστές του ιστοτόπου ήταν πιο ενεργοί και προσπαθούσαν να βοηθήσουν περισσότερο στην απάντηση διάφορων ερωτήσεων. Στη συνέχεια, η συντήρηση του φόρουμ έγινε κυρίως από τον pmav99 ο οποίος είχε τον διττό ρόλο του συντονιστή (απομάκρυνση σπαμ, διαχείρηση θεμάτων κτλ) αλλά και του ενεργού μέλος που απαντούσε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορούσε.

Παρά το ενδιαφέρον κάποιων μέλων της κοινότητας (και τους ευχαριστούμε πολύ), με τον καιρό, το φόρουμ εμφάνιζε όλο και περισσότερα σημάδια έλλειψης κρίσιμης μάζας πληθυσμού η οποία θα δικαιολογούσε την πιο ενεργή διαχείρησή του. Αρκετά συχνά εμφανίζονταν θέματα όπου χρήστες αναρωτιόνται σχετικά με τη χαμηλή χρήση. Από την άλλη, πια υπάρχει η λίστα ταχυδρομείου της Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η οποία δίνει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας με μέλη της κοινότητας. Διατηρώντας δυο διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, εκτός από το διαχειριστικό φόρτο, οδηγεί και στον κατακερματισμό της σχετικά μικρής δεξαμενής μηνυμάτων που γράφονται.

Όσον αφορά το διαχειριστικό φόρτο, το φόρουμ αποτελεί και τον κύριο λόγο για να έχουμε την έννοια των λογαριασμών χρηστών. Αυτό απαιτεί ανά καιρούς προσπάθεια, είτε μέσω της αναβάθμισης λογισμικού, είτε μέσω της αντιμετώπισης επίκαιρων προβλημάτων (πχ ανεπιθύμητα μηνύματα). Αυτή την προσπάθεια γίνεται όλο και πιο δύσκολο να την δικαιολογήσουμε με δεδομένο την χαμηλή επισκεψιμότητα του φορουμ. Αν πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη σύνδεσης των χρηστών στον ιστότοπο, τότε αυτομάτως η διαχείρηση του γίνεται πολύ πιο εύκολη. Έτσι, λοιπόν, ταυτόχρονα αφαιρούμε και τη δυνατότητα σύνδεσης μελών στη σελίδα, μιας και αυτή δεν προσφέρει πια επιπρόσθετες υπηρεσίες (=φόρουμ).

Με δεδομένα όλα αυτά, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το φόρουμ σε μορφή μόνο ανάγνωσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαφωνία από τα μέλη της κοινότητας, θα κάνουμε αυτή την αλλαγή μόνιμη. Αν κάποιος διαφωνεί με την απόφαση αυτή, μπορεί είτε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) είτε δημόσια μέσω της λίστας ταχυδρομείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ήταν προτιμότερο καινούργια μηνύματα να κατευθύνονται στη λίστα ταχυδρομείου.

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου