Κοινότητα

Συνέντευξη από Αλέξανδρο Αλτάνη

Ακολουθεί η δεύτερη συνέντευξη, αυτή τη φορά από τον Αλέξανδρο Αλτάνη. Ο Αλέξανδρος έχει φανατικό κλαμπ για το χιούμορ του (τουλάχιστον εμένα) και μας απογείωσε με την παρουσίαση του για το Dabo!

Ποιος είσαι;
Είμαι ο Αλέξανδρος. Κάποτε ήμουν ανίδεος, αλλά τώρα είμαι ανίδεος και προγραμματιστής. Σιγά σιγά γίνομαι λιγότερο ανίδεος.

Τι παρουσίασες;
Παρουσίασα το dabo, ένα desktop application framework για python, επειδή ήταν ένα εργαλείο που με βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή (όταν χρειαζόμουν να φτιάξω ένα πρόγραμμα με GUI πάνω σε βάση δεδομένων σχετικά γρήγορα), και θεώρησα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθει κι άλλος κόσμος για τα καλά και τα κακά του. Την έκανα on the fly, χωρίς διαφάνειες, απλά δείχνοντας το IDE του framework. Οι εντυπώσεις μου ήταν χείριστες, δεν έχω λάβει ακόμα fanmail.

Χρησιμοποιείς τη Python για...
Για ό,τι μπορώ, εφόσον είναι εύκολη και αρκετά αποδοτική. Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν τη χρησιμοποιώ για τίποτα, αλλά ευελπιστώ να τη χρησιμοποιήσω για web development, εφαρμογές με αρκετό string processing, και λοιπά.

Τι σου αρέσει στη Python;
Dynamic typing, επιβεβλημένη ευαναγνωσία, πολύ χρήσιμη και καλοφτιαγμένη standard library, απλή φιλοσοφία, monty python quotes παντού.

Τι εξελίξεις προβλέπεις;
Προβλέπω ότι το pypy θα είναι πιο γρήγορο από τη C++ και σε λίγα χρόνια η NASA θα γράφει drivers για δορυφόρους σε pypython. Επίσης ότι οι υπολογιστές θα αποκτήσουν συναίσθηση του εαυτού τους και θα είναι πολύ φιλικοί.

Εντυπώσεις από την κοινότητα;
TasPy. Η κοινότητα μου άρεσε γιατί ενώ ήταν λίγος κόσμος, οργανώθηκε και κατάφερε να κρατήσει ένα σταθερό πρόγραμμα, να κάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και να κάνει ίσως λίγο γνωστότερη την python στον ακαδημαϊκό χώρο της Πάτρας.

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου