Κοινότητα

Συνέντευξη από Απόστολο Μπέσσα

Ο Αποστόλης είναι ένα από τα λαμπρά μυαλά της κοινότητας μας. Έχει πολύ ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και γενικότερα σφαιρική κατανόηση του αντικειμένου. Έτσι, θα τον δείτε να σας εντυπωσιάζει με τις ιδέες του ενώ να είναι και πολύ καλός στην υλοποίηση τους. Μας παρουσίασε τους Descriptors.

Ποιος είσαι;
Ονομάζομαι Απόστολος Μπέσσας. Έχω τελειώσει τη σχολή Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στην Πάτρα και έχω μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών.

Τι παρουσίασες;
Η παρουσίασή μου αφορούσε τη χρήση των descriptors στην Python. Οι descriptors αποτελούν ένα εργαλείο που, χρησιμοποιούμενο σωστά, βοηθάει στην παραγωγή κομψότερου κώδικα. Είναι ένα παράδειγμα της απλότητας της Python ως προς την υλοποίηση και χρήση και ταυτόχρονα της δύναμης της ως γλώσσα.

Χρησιμοποιείς την Python για...
Τα πάντα :) Εντάξει, σχεδόν τα πάντα. Από scripting μέχρι GUI και web applications.

Τι σου αρέσει στην Python;
Η απλότητα της γλώσσας (και σαν υλοποίηση) και οι δυνατότητες που σου παρέχει. Επίσης, ότι το whitespace είναι σημαντικό! Κάνει πολύ εύκολο το διάβασμα κώδικα γραμμένου σε Python.

Τι δεν σου αρέσει;
Η ταχύτητα εκτέλεσης (όχι ότι πλέον είναι τόσο σημαντικό). Πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις 3.x εκδόσεις.

Τι εξελίξεις προβλέπεις;
Με την υποστήριξη της google, λογικά θα δούμε σύντομα ακόμη σημαντικότερες βελτιώσεις της ταχύτητας εκτέλεσης προγραμμάτων γραμμένων σε Pyhton. Η μετάβαση στην ανάπτυξη web applications θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη χρήση της, καθώς τα μειονεκτήματά της δεν έχουν τόση σημασία σε τέτοια use cases. Projects όπως το django και το turbogears, αλλά και λιγότερα γνωστά που αφορούν με οποιοδήποτε τρόπο την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, θα παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο.

Εντυπώσεις από την κοινότητα;
Πολύ καλή και με αρκετά μέλη. Τα παιδιά είναι ακούραστα!

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου