Κοινότητα

Συνέντευξη από Γιώργο Πορτοκάλογλου

Τον Γιώργο είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε σχεδόν μόλις άρχιζε η προσπάθεια μας ως TasPython. Μας βοήθησε πάρα πολύ με τις συμβουλές καθώς ξέρει πολλά πράγματα για το πως πρέπει να δουλεύει μια ομάδα. Από κοντά είναι ένας πρόσχαρος και πολύ φιλικός άνθρωπος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Ο Γιώργος έκανε την παρουσίαση: Φτιάχνοντας το μέλλον σου.

Ποιός είσαι;
Λέγομαι Γιώργος Πορτοκάλογλου. Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. Ασχολούμαι με το open source στη χώρα μας, κυρίως μέσω της ομάδας LinuxTeam του ΤΕΙ Λάρισας και μέσω της ομάδας Fosscomm.

Τι παρουσίασες;
Έκανα μια διαφορετική, από τις συνηθισμένες παρουσιάσεις που γίνονται στις συναντήσεις της TasPython, με τίτλο "Φτιάχνοντας το μέλλον σου" και σκοπό, να δείξω στους φοιτητές, πως η ενασχόληση με φοιτητικές ομάδες, όπως η TasPython, μπορούν να βοηθήσουν στην επαγγελματική μας καριέρα.

Χρησιμοποιείς την Python για...
.. να μάθω να τη χρησιμοποιώ, προς το παρόν. Όμως μιας και η πτυχιακή που έχω αποφασίσει να κάνω, θα είναι πάνω σε Python & QT, θα χρειαστεί να ασχοληθώ άμεσα πιο σοβαρά, και πιθανόν να ανατρέξω στη βοήθεια των TasPythonistas σύντομα ;-)

Τι σου αρέσει στην Python;
Από τα λίγα που έχω δει, μου αρέσει πολύ που μαθαίνεται εύκολα, που δεν έχει δείκτες και που φυσικά είναι open source!

Τι δεν σου αρέσει;
Δε μου αρέσει που ακόμα χρησιμοποιούνται αρκετές εκδόσεις της Python με αποτέλεσμα ο νέος προγραμματιστής. να μπαίνει σε δίλημμα για το ποια έκδοση να χρησιμοποιεί για να γράψει τα προγράμματα του.

Τι εξελίξεις προβλέπεις;
Το μέλλον είναι (στο) Open Source!

Εντυπώσεις από την κοινότητα;
Μιας και γνωρίζω πολλές από τις κοινότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα, και ασχολούνται με τεχνολογικά θέματα, η TasPython μου δίνει την αίσθηση ότι είναι από τις πιο.. χαρούμενες! Με πολύ όρεξη για δουλειά, και έντονη δραστηριότητα ειδικά μετά τα Χριστούγεννα που το έργο βγήκε εντονότερα προς τα έξω.
Οι παρουσιάσεις που είδαμε σε Fosscomm και OpenFest ήταν απλά απολαυστικές, και επειδή έχετε θέσει ψηλά τον πήχη, θα θέλαμε να συνεχίσετε έτσι!
TaSpάτε!

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου