Καλησπέρα!
Για όσους δεν τον γνωρίζουν η google από το 2015 ξεκίνησε ένα project το οποίο το ονόμασε google summer of code με στόχο να χρηματοδοτεί ομάδες open source projects (όπως django, kivy κτλ) έτσι ώστε να προσλαμβάνουν φοιτητές πανεπιστημιακού επιπέδου από όλο τον κόσμο να δουλέψουν μαζί τους για να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία.
Το google summer of code 2017 ξεκινάει τις δηλώσεις μαθητών 20 Μαρτίου έως 3 Απριλίου.
Ειδικά για τα project σε python μπορείτε να τα δείτε και να δηλώσετε συμμετοχή
εδώ
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί που ασχολούνται και με άλλες γλώσσες εκτός python.
Μπορείτε να τα μάθετε όλα
εδώ.
Εάν σας δεχτούν σε κάποιο project η google θα σας πληρώσει έως και 4,800$. Αλλά θα πρέπει να
δουλεύεται για 3 μήνες το καλοκαίρι 40 ώρες την βδομάδα.
Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι προγραμματισμός τίποτα άλλο! Όποιο και να είναι το project οι μέντορες που θα σας οργανώσουν θα σας που τη πρέπει να κάνετε και πως να το κάνετε και θα σας δώσουν τις γνώσεις που χρειάζεστε. Άλλα πρέπει να είστε αρκετά έμπειροι προγραμματιστές. Βέβαια εάν το project έχει σχέσει με web, databases και php θα πρέπει να τα γνωρίζεται και αυτά.
Τα project σε python είναι τα εξής:
Core Python
GNU Mailman
HYDRA W3C Group
The Italian Mars Society
Kivy Organization
Mercurial
MNE-Python
MyHDL
Peragro
PyPy
PySAL
Pylons Project
scikit-learn
SciPy
Scrapinghub
Statsmodels
TARDIS-SN
Theano
Timelab
Επίσης υπάρχει και το django αλλά είναι ξεχωριστό. Μπορείτε να το βρείτε στην καρτέλα organizations στο google summer of code. Αν θέλετε να δουλέψετε με τους developers του django και να μάθετε πως το το δημιούργησαν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.
Εγώ ενδιαφέρομαι για το Timelab το οποίο είναι ένα project που χρηματοδοτείται από την Ευρώπη
και ασχολείται με την μελέτη των μαύρων τρυπών και των ακτίνων x στο διάστημα.
Λοιπόν εάν είσαι φοιτητής πληροφορικής σου προτείνω να το τσεκάρεις γιατί είναι κάτι πολύ σπουδαίο και έχουμε την ευκαιρία χάρις της google να δουλέψουμε σε αληθινά projects ανοικτού κώδικα σαν μαθητές και να αποκτήσουμε επαγγελματική πείρα. Αν δεν υπήρχε αυτό θα έπρεπε πρώτα να τελειώσεις τις σπουδές σου, μετά να κάνεις μεταπτυχιακό και στην συνέχεια να φτιάξεις το βιογραφικό σου και να ψάξεις για δουλειά. Τώρα η google σου δίνει την ευκαιρία να αποδείξεις τις ικανότητες σου στον κόσμο.