Συζήτηση
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Συνέντευξη για την κοινότητα

Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #718

  • tsakf
  • Το Άβαταρ του/της tsakf
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 7
Κάθε μήνα περίπου αποστέλλεται στους συνδρομητές του ellak.gr το newsletter με τα νέα σχετικά με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα. Ξεκινάει μια σειρά συνεντεύξεων με εκπροσώπους κοινοτήτων, για να γίνει η παρουσίαση της κοινότητας και να πούμε δυό λόγια με το e-mail. Είπα να ξεκινήσω με όσες κοινότητες δηιουργήθηκαν μέσα στο 2009. Οπότε η κοινότητά σας είναι από τις πρώτες υποψήφιες. Όποιος θέλει να αναλάβει να δώσει τις απαντήσεις, να μου στείλει προσωπικό μήνυμα, για να κάνουμε την συνέντευξη.

Τα άρθρα του newsletter δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο www.ellak.gr, και στην συνέχεια αποστέλλεται το newsletter, για εκείνους που δεν μπόρεσαν να μπουν να το δουν.
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν από tsakf.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #721

  • tsakf
  • Το Άβαταρ του/της tsakf
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 7
Οι ερωτήσεις για την συνέντευξη:
=================================
Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας, πως και πότε δημιουργήθηκε.


θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.


Υπάρχουν κάποια σχέδια ή στόχοι για το μέλλον;


Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα;



Έχετε κάποιο παράδειγμα μιας κοινότητας του εξωτερικού που θα επιθυμούσατε να μοιάσετε;
=======================================

Τις στέλνω εδώ για να υπάρχει η συνεργατική συμμετοχή από όλη την κοινότητα.

Το σύνολο ερωτήσεων και απαντήσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 300 λέξεις.
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν από tsakf.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #722

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Ακολουθεί βιαστικό προσχέδιο. Θέλει περικοπές γιατί νόμιζα το σύνολο των 300 λέξεων αφορούσε κάθε ερώτηση ξεχωριστά. Μετά την Παρασκευή μάλλον θα υπάρξει καλύτερη απάντηση.


tsakf έγραψε:
Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας, πως και πότε δημιουργήθηκε.

Η μέση ηλικία των ατόμων που απαρτίζουν την ομάδα μας είναι κάτι παραπάνω από 256 μήνες. Στην ηλικία αυτή αρχίζει και αναρωτιέσαι για πολλά πράγματα (τι θα γίνει στο Lost, ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα, αν P = NP κα). Όμως όλα αυτά αφήνουν ένα ημίχρονο κάπου ανάμεσα στις διαφημίσεις, όταν χτυπάει το κουδούνι του διαλείματος. Σε αυτό το ημίχρονο παίρνονται σημαντικές αποφάσεις, όπως πχ δες τηλεόραση μέχρι να σου περάσει. Δεν έχουμε όμως τηλεόραση και προσπαθούμε να την αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο, που να την προσεγγίζει τουλάχιστον ετυμολογικά.

Οι άνθρωποι στις μέρες μας είναι έξυπνοι. Πολύ πιο έξυπνοι από ότι ίσως δείχνουν με μια πρώτη ματιά. Είναι φυσιολογικό επομένως να έχουν ιδέες γόνιμες για πράγματα που μπορούν να κάνουν. Κάπως έτσι και εμείς, είχαμε κάποιες ιδέες. Θέλαμε να διοχετεύσουμε ένα μέρος της ενέργειας μας σε κάτι δημιουργικό. Ως μια παρέα λοιπόν από ένα τμήμα καθαρά τεχνολογικό, το κοινό μας ενδιαφέρον αφορούσε τους υπολογιστές με την ευρεία έννοια. Δεν άργησε να φανεί ένας κοινός παρανομαστής. Η Python.

Η Python αφαιρεί πολλές ιδιοτροπίες που συχνά συναντάμε σε άλλες γλώσσες (σίγουρα έχουν τους λόγους τους) με σκοπό να είναι όσο πιο απλή γίνεται ώστε να εκφράζεις απευθείας τις σκέψεις σου και να τις βλέπεις πως λειτουργούν. Την Python μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για μια ιδέα που μόλις σου ήρθε και θέλεις να δεις αν δουλεύει. Είναι μια πραγματικά απλή γλώσσα προγραμματισμού. Την Python μπορείς να την ακόμα και για να σχηματίσεις μια κοινότητα, που θα εξελιχθεί σιγά σιγά από μόνη της, όπως ένα μικρό παιδάκι μεγαλώνει και τελικά αυτονομείται.

Αυτό ήταν το γενικό πλαίσιο, ίσως λιγότερο λογοτεχνικά στολισμένα και με τις λεπτομέρειες του να λανθάνουν κρυμμένες πίσω από την βιασύνη της καθημερινότητας, αλλά φαινόταν πως υπήρχε όρεξη για να δουλευτούν αυτές και να προχωρήσει σαν προσπάθεια. Με αυτά λοιπόν κατά νου, έγινε η πρώτη συνάντηση για τσάι όπου συζητήθηκε εκτενέστερα η σκέψη που είχε μπολιαστεί στα μυαλά μας λίγες μέρες πριν. Δεν είμαι σίγουρος για τις ευεγερτικές δυνατότητες του τσαγιού στον άνθρωπο, αλλά εκείνο σίγουρα άξιζε τις γουλιές του. Το ρολόι του υπολογιστή έλεγε Sun 01 of Feb 2009, το interface ήταν στα αγγλικά.

θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.

Την πρώτη κιόλας μέρα δημιουργίας του site της κοινότητας μας είχαμε τουλάχιστον 10 - 20 διαφορετικούς επισκέπτες! Βλέπετε, το είχαμε πει σε γνωστούς και φίλους που ίσως ενδιαφερόντουσαν.

Η ιδέα που είχαμε, να μάθουμε όλοι σιγά σιγά Python, θα άρχιζε να δούλευε. Θα μοιραζόμασταν την εμπειρία μας ώστε να μαθαίνει ο ένας και μέσα από αυτά που έβρισκε ο άλλος. Για αυτό και το forum ήταν από τα πρώτα συστατικά της κοινότητας πέρα από την mailing list. Βγάζαμε και ασκήσεις ώστε να έχουμε κάποια checkpoints ότι όλα βαίνουν καλώς.

Το site, από το default template του Joomla όπου απλά είχαμε αλλάξει το όνομα θα άλλαζε τελείως (θα αλλάζαμε και την εικόνα πια!). Επίσης, αρχίσαμε να γράφουμε σιγά σιγά έναν οδηγό για Python, που ξεκίνησε ως απλές σημειώσεις μαζεμένες από το διαδύκτιο. Οι λύσεις από τις ασκήσεις που στελνόντουσαν μαζευόντουσαν και διαλέγονταν οι καλύτερες με αξιοκρατικά κριτήρια (ποιός είπαμε κερνάει σήμερα; ) ώστε να υπάρχει μια λύση για όποιον αργότερα τις επισκεφθεί ώστε να δει και έναν άλλο τρόπο (αν βρεθεί καλύτερος, ας τον στείλει και τώρα).

Μετά από αυτές τις δραματικές αλλαγές στο site (το logo μας επιδυκνύεται περίφημα σε μια συλλογή από logos σε όλο τον πλανήτη σχετικά με Python) και έχοντας συγκεντρώσει περισσότερη πείρα στην Python, αποφασίσαμε πως θέλουμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς. Μάλιστα ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ από την ιδέα, που στην επόμενη συνάντηση μας μαζευτήκαμε καμια δεκαριά άτομα. Ήμασταν ιδιαίτερα παραγωγικοί (νέα επιτραπέζια παιχνίδια) και εν μέσω ενθουσιασμού, γρανίτας φράουλας και ζεστής σοκολάτας η απόφαση πάρθηκε.

Θα κάναμε παρουσιάσεις στην σχολή μας και θα αναπτύσαμε ένα καινούργιο project. Οι παρουσιάσεις πήγαν αρκετά καλά. Η πρώτη περιλάμβανε πιασάρικα θέματα Python, Django, Mercurial, CEID Battle ενώ οι υπόλοιπες εμβάθυναν σε Python ενώ παράλληλα είχαμε και ειδικά θέματα. Το CEID Battle ήταν το project που κάναμε σιγά σιγά. Βίντεο των παρουσιάσεων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα, όπως και οι διαφάνειες αυτών.

Εν τω μεταξύ, αποκτήσαμε επίσημη mailing list, είμαστε επίσημα κατοχυρωμένοι ως Python User Group, δημοσιεύθηκε άρθρο για εμάς στο pythonpapers.org όμως ακόμα να φθάσουμε τα 10 εκατομμύρια επισκέψεις στο stie. Μήπως μπορείτε να μας βοηθήσετε;
Υπάρχουν κάποια σχέδια ή στόχοι για το μέλλον;

Εννοείται! Για μπάσκετ την Παρασκευή, συγύρισμα την Κυριακή (κάποια πράγματα δεν αλλάζουν). Πέραν αυτού, θέλουμε να πάμε κανένα ταξιδάκι και να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας και αλλού, να συνεχίσουμε με τις παρουσιάσεις στην Πάτρα και μην ξεχάσουμε, το μπασκετάκι!
Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα;

Είναι δύσκολο να προβλέπεις πράγματα για τους υπολογιστές. Πριν 20 χρόνια δεν είχαμε ιντερνετ (ούτε κινητό). Πριν 10 χρόνια περίπου βγήκε το google. Οι υπολογιστές αλλάζουν συνέχεια μορφές. Προσωπικά θεωρώ ότι το ανοικτό λογισμικό κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει. Όσον αφορά το οικονομικό μοντέλο που αυτό παρουσιάζει, υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα εταιριών που αποδεικνύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει. Όσον αφορά την φιλοσοφία, το θεωρώ σαν νοοτροπία πολύ πιο ώριμη από αυτή που παρουσιάζουμε τώρα σαν κοινωνία και προσομοιάζει ένα δεκάχρονο παιδί που δεν μοιράζεται το καινούργιο παιχνιδάκι του. Επειδή δίνοντας στο ανοικτό λογισμικό δεν χάνεις, αντίθετα μπορείς να κερδίσεις, ανοίγονται πολύ δρόμοι μπροστά μας. Η δομή της κοινωνίας μας είναι ένα πλαίσιο φιλοσοφικών ιδεών που έχουν επικρατήσει (Δικαιώματα Ανθρώπου, Εκπαίδευση, Δικαστήρια κοκ). Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν είναι, αν εμείς είμαστε έτοιμοι να αγγαλιάσουμε το ανοικτό λογισμικό και την φιλοσοφία του ή αν θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη γενιά να το κάνει για εμάς.


Έχετε κάποιο παράδειγμα μιας κοινότητας του εξωτερικού που θα επιθυμούσατε να μοιάσετε;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα πρότυποι κοινότητας που αναζητάμε την προσέγγιση του αλλά είναι λίγο παράξενο. Οι περισσότερες PUG αλλά και LUG (Linux User Groups) αφορούν άτομα που έχουν απίστευτες γνώσεις και ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα πιο απίστευτα άτομα. Κάπως έτσι μάθαμε και εμείς πολλά από την τοπική Patras LUG. Όμως ενδιαφερόμαστε και για άλλη μια κατηγορία ανθρώπων, αυτούς που ξεκινάνε τώρα σιγά σιγά να μαθαίνουν, όπως μαθαίνουμε και εμείς και μας προσφέρουν την ευκαιρία να επανεξετάσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και ήταν ίσως εσφαλμένα. Η προσέγγιση γίνεται κυρίως γιατί, όσο και αν φανεί περίεργο, έχουν πολύ λαμπρές ιδέες για θεμελιώδη πράγματα. Η κοινότητα που έχουμε σαν παράδειγμα είναι τα φιλαράκια (Friends) ή οι φίλοι από το How I met your mother.

Στην τελική, αλλά μη το πείτε σε κανένα, δε μας ενδιαφέρει το τι γνώσεις έχει κανείς αλλά το να γνωριστούμε μεταξύ μας και η όρεξη που έχει κάποιος να μάθει και να μοιραστεί. Άλλωστε, όλοι άνθρωποι δεν είμαστε;
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #724

  • sbosx
  • Το Άβαταρ του/της sbosx
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • to be or not to be?
  • Δημοσιεύσεις: 228
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Το έριξα στις 497 λέξεις... θέλει και άλλο κατέβασμα...!
Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας, πως και πότε δημιουργήθηκε.
Η κοινότητα μας ξεκίνησε ως μία παρέα από ένα τμήμα καθαρά τεχνολογικό. Είμασταν ένα cluster ανθρώπων που ήθελε να μάθει Python και αποφασίσαμε να το κάνουμε ομαδικά βοηθόντας ο ένας τον άλλον. Σαν ομάδα το ντεμπούτο μας το κάναμε πέρυσι, 1η Φεβρουαρίου.
θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.
Αρχικά την προσπάθεια μας την ανακοινώσαμε σε γνωστούς και φίλους που ίσως ενδιαφερόντουσαν. Θα μοιραζόμασταν την εμπειρία μας ώστε να μαθαίνει ο ένας και μέσα από αυτά που έβρισκε ο άλλος. Για αυτό και το forum ήταν από τα πρώτα συστατικά της κοινότητας πέρα από την mailing list. Βγάζαμε και ασκήσεις ώστε να έχουμε κάποια checkpoints ότι όλα βαίνουν καλώς. Αρχίσαμε να γράφουμε σιγά σιγά έναν οδηγό για Python, που ξεκίνησε ως απλές σημειώσεις μαζεμένες από το διαδύκτιο.
Παρόλαυτα δεν άργησε να φανεί το ενδιαφέρον και άλλων και έτσι είπαμε να το προχωρήσουμε παραπέρα. Αρχίσαμε να κάνουμε παρουσιάσεις στην σχολή μας και να αναπτύσσουμε ένα καινούργιο project. Εδώ να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόεδρο μας κ. Αθανάσιο Τσακαλίδη για την στήριξη του. Οι παρουσιάσεις πήγαν αρκετά καλά. Η πρώτη περιλάμβανε πιασάρικα θέματα Python, Django, Mercurial, CEID Battle ενώ οι υπόλοιπες εμβάθυναν σε Python ενώ παράλληλα είχαμε και ειδικά θέματα. Το CEID Battle ήταν το project που κάναμε σιγά σιγά. Βίντεο των παρουσιάσεων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα, όπως και οι διαφάνειες αυτών.
Εν τω μεταξύ, αποκτήσαμε επίσημη mailing list, δημοσιεύθηκε άρθρο για εμάς στο pythonpapers.org και το logo μας επιδυκνύεται περίφημα σε μια συλλογή από logos σε όλο τον πλανήτη σχετικά με Python.
Οι κοινότητα τα μας αυτή τη στιγμή αποτελείτε από περίπου εκατό άτομα!
Υπάρχουν κάποια σχέδια ή στόχοι για το μέλλον;
Θα θέλαμε να πάμε κανένα ταξιδάκι και να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας και αλλού, να συνεχίσουμε με τις παρουσιάσεις στην Πάτρα και τα να εμπλακούμε σε περισσότερα project!
Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα;
Θεωρούμε ότι το ανοικτό λογισμικό κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει. Το οικονομικό μοντέλο που αυτό παρουσιάζει φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει, προσφέροντας μάλιστα σε αξιόλογες εταιρίες δυνατότητες γρήγορης ανάπτυξης σε μία δύσκολη αγορά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει έξω από όλα αυτά.
Έχετε κάποιο παράδειγμα μιας κοινότητας του εξωτερικού που θα επιθυμούσατε να μοιάσετε;
Οι περισσότερες PUG αλλά και LUG αφορούν άτομα που έχουν απίστευτες γνώσεις και ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα πιο απίστευτα άτομα. Κάπως έτσι μάθαμε και εμείς πολλά από την τοπική Patras LUG. Όμως ενδιαφερόμαστε και για άλλη μια κατηγορία ανθρώπων, αυτούς που ξεκινάνε τώρα σιγά σιγά να μαθαίνουν και μας προσφέρουν την ευκαιρία να επανεξετάσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και ήταν ίσως εσφαλμένα. Η κοινότητα που έχουμε σαν παράδειγμα είναι τα φιλαράκια (Friends) ή οι φίλοι από το How I met your mother.
Στην τελική, δε μας ενδιαφέρει το τι γνώσεις έχει κανείς αλλά το να γνωριστούμε μεταξύ μας και η όρεξη που έχει κάποιος να μάθει και να μοιραστεί.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #725

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Ωραίος Κώστα!
I would have written a shorter letter, but I did not have the time. - Blaise Pascal

Changelog:
+ Αναφορά στον οδηγό για Mercurial
- Αφαίρεση μερικών λέξεων ακόμα (loseless compression)

Λέξεις 457 σύμφωνα με wc.
Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας, πως και πότε δημιουργήθηκε.
Η κοινότητα μας ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων. Ήμασταν μια ομάδα ανθρώπων που ήθελε να μάθει Python και αποφασίσαμε να το κάνουμε ομαδικά, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Σαν ομάδα το ντεμπούτο μας το κάναμε πέρυσι, 1η Φεβρουαρίου.
θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.
Αρχικά την προσπάθεια μας την ανακοινώσαμε σε γνωστούς και φίλους που ίσως ενδιαφερόντουσαν. Θα μοιραζόμασταν την εμπειρία μας ώστε να μαθαίνει ο ένας και μέσα από αυτά που έβρισκε ο άλλος. Για αυτό και το forum και η mailing list ήταν από τα πρώτα συστατικά της κοινότητας μας. Ως checkpoints ότι όλα βαίνουν καλώς είχαμε ορισμένες ασκήσεις. Αρχίσαμε να γράφουμε σιγά σιγά έναν οδηγό για Python, που ξεκίνησε ως απλές σημειώσεις μαζεμένες από το διαδύκτιο. Αργότερα ακολούθησε ένας άλλος οδηγός για το Mercurial. Δεν άργησε να φανεί ενδιαφέρον και από άλλους. Αρχίσαμε να κάνουμε παρουσιάσεις στην σχολή μας και να αναπτύσσουμε το CEID Battle. Εδώ να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόεδρο μας κ. Αθανάσιο Τσακαλίδη για την στήριξη του τμήματος.
Οι παρουσιάσεις πήγαν αρκετά καλά. Η πρώτη περιλάμβανε πιασάρικα θέματα Python, Django, Mercurial, CEID Battle ενώ οι υπόλοιπες εμβάθυναν σε Python ενώ παράλληλα είχαμε και ειδικά θέματα. Το CEID Battle ήταν το project που κάναμε σιγά σιγά. Βίντεο των παρουσιάσεων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα, όπως και οι διαφάνειες αυτών.
Εν τω μεταξύ, αποκτήσαμε επίσημη mailing list, καινούργιο logo και δημοσιεύθηκε άρθρο για την κοινότητα στο pythonpapers.org! Η κοινότητα μας αυτή τη στιγμή αποτελείτε από περίπου εκατό εγγεγραμένα άτομα.
Υπάρχουν κάποια σχέδια ή στόχοι για το μέλλον;
Θα θέλαμε να πάμε κανένα ταξιδάκι και να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας και αλλού, να συνεχίσουμε τις παρουσιάσεις στην Πάτρα και να εμπλακούμε σε περισσότερα projects!
Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα;
Θεωρούμε ότι το ανοικτό λογισμικό κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει. Το οικονομικό μοντέλο που αυτό παρουσιάζει φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει, προσφέροντας μάλιστα σε αξιόλογες εταιρίες δυνατότητες γρήγορης ανάπτυξης σε μία δύσκολη αγορά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει πίσω.
Έχετε κάποιο παράδειγμα μιας κοινότητας του εξωτερικού που θα επιθυμούσατε να μοιάσετε;
Οι περισσότερες PUG αλλά και LUG αφορούν άτομα που έχουν απίστευτες γνώσεις και ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα πιο απίστευτα άτομα. Κάπως έτσι μάθαμε και εμείς πολλά από την τοπική Patras LUG. Όμως ενδιαφερόμαστε και για άλλη μια κατηγορία ανθρώπων, αυτούς που ξεκινάνε τώρα σιγά σιγά να μαθαίνουν. Η κοινότητα που έχουμε σαν παράδειγμα είναι τα φιλαράκια (Friends) ή οι φίλοι από το How I met your mother.
Στην τελική, δε μας ενδιαφέρει το τι γνώσεις έχει κανείς αλλά το να γνωριστούμε μεταξύ μας και η όρεξη που έχει κάποιος να μάθει και να μοιραστεί.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν από myle.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #726

  • tsakf
  • Το Άβαταρ του/της tsakf
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 7
Κόψε λίγα από την πορεία της κοινότητας, και λίγα από την τελευταία ερώτηση. Λίγο πιο κάτω από 400 και είναι εντάξει! Θα βάλω και ένα πρόλογο και έναν επίλογο και θα είναι καλά. Απλά βάλτε και ένα όνομα, για να αναφέρω ότι δίνει την συνέντευξη.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #727

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Λέξεις: 367 (Σύμφωνα με wc)
Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας, πως και πότε δημιουργήθηκε.
Η κοινότητα μας ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων από την Πάτρα. Θέλαμε να μάθουμε Python και αποφασίσαμε πως θα ήταν ωραία να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας. Σαν ομάδα κάναμε το ντεμπούτο πέρυσι, 1η Φεβρουαρίου.
θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.
Αρχικά, η ηλεκτρονική σελίδα μας, το forum και η mailing list φτιάχθηκαν ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ μας αλλά και για να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. Χειροπιαστά αποτελέσματα είναι ένας οδηγός για Python (ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη), ένας για Mercurial καθώς και σετ ασκήσεων.
Μετά το καλοκαίρι, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις στην σχολή μας και η ανάπτυξη του CEID Battle. Εδώ να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόεδρο μας κ. Τσακαλίδη για την στήριξη του τμήματος.
Στις παρουσιάσεις περιλαμβάνονται θέματα όπως Python (βασικά χαρακτηριστικά γλώσσας σε συνέχεις), Django, Mercurial, CEID Battle. Το CEID Battle ήταν το project που κάναμε σιγά σιγά. Υλικό από τις παρουσιάσεις μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα μας.
Εν τω μεταξύ, αποκτήσαμε επίσημη mailing list, γνωρίσαμε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους και δημοσιεύθηκε άρθρο για την κοινότητα μας στο pythonpapers.org!
Υπάρχουν κάποια σχέδια ή στόχοι για το μέλλον;
Θα θέλαμε να πάμε κανένα ταξιδάκι, να συνεχίσουμε τις παρουσιάσεις στην Πάτρα και να εμπλακούμε σε περισσότερα projects!
Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα;
Θεωρούμε ότι το ανοικτό λογισμικό κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει ως μοντέλο ανάπτυξης λογισμικού. Παράλληλα, το οικονομικό μοντέλο που αυτό παρουσιάζει φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει, προσφέροντας μάλιστα σε εταιρίες δυνατότητες γρήγορης ανάπτυξης σε μία δύσκολη αγορά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει πίσω.
Έχετε κάποιο παράδειγμα μιας κοινότητας του εξωτερικού που θα επιθυμούσατε να μοιάσετε;
Οι περισσότερες PUG/LUG αφορούν άτομα που έχουν απίστευτες γνώσεις και ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα πιο απίστευτα άτομα. Κάπως έτσι μάθαμε και εμείς πολλά από την τοπική Patras LUG. Δείχνουμε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για αυτούς που ξεκινάνε τώρα να μαθαίνουν Python. Θα λέγαμε πως κοινότητα που έχουμε σαν παράδειγμα είναι τα φιλαράκια (Friends) ή στο How I met your mother. Στην τελική, δε μας ενδιαφέρει αποκλειστικά τι ξέρει κάποιος, αλλά να γνωριστούμε μεταξύ μαςμ να μάθουμε και να μοιραστούμε.
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν από myle.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #729

  • tsakf
  • Το Άβαταρ του/της tsakf
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 7
Ωραία, στείλτε μου όνομα για να βάλω ότι την δίνει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπει.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #732

  • myle
  • Το Άβαταρ του/της myle
  • Αποσυνδεμένος
  • Admin
  • Δημοσιεύσεις: 467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
«Αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι δυνατό, (να μεταδώσουμε τη σοφία παντού) τότε ειλικρινά ο τρόπος ζωής των θεών θα περάσει στους ανθρώπους. Τα πάντα θα είναι γεμάτα...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ:Συνέντευξη για την κοινότητα 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #735

  • tsakf
  • Το Άβαταρ του/της tsakf
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 7
Ανέβηκε σήμερα στο www.ellak.gr.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Συντονιστές: pmav99
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.364 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου