Συζήτηση
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT

HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1843

  • Δ.Ξ.
  • Το Άβαταρ του/της Δ.Ξ.
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Πρέπει να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα σε html και να την ανεβάσω live στο internet με τον host πάροχό μου. Θα ήθελα όμως στην σελίδα αυτή να βάλω και μία φόρμα για τον επισκέπτη όπου θα μπορεί να κάνει κάποιες μετατροπές και το script που θα τρέχει από πίσω να είναι σε Python. (πχ μετατροπή θερμοκρασίας από Kelvin σε Celsius τίποτε τραγικό) Να και ένα live παράδειγμα www.sciencegateway.org/tools/fwcal.htm . Με java θα ήταν μάλλον πιο απλά τα πράγματα αλλά δεν την κατέχω, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας πως θα μπορούσα να στήσω κάτι τέτοιο με python. Θα ήθελα η φόρμα και οι υπολογισμοί να είναι μέσα στην ιστοσελίδα και όχι να κατεβαίνει σαν πρόγραμμα από το χρήστη. Μετά από κάμποσο ψάξιμο κατέληξα στην IronPython αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν αποτελεί λύση για την περίπτωσή μου.

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη :)
Ευχαριστώ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1844

  • kamar
  • Το Άβαταρ του/της kamar
  • Αποσυνδεμένος
  • python
  • Δημοσιεύσεις: 409
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 88
Δες αυτό το site.

Η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις γλώσσες προγραμματισμού:
  • Κάνουμε τη φόρμα σε html, καλούμε το script και τη μέθοδο
  • Εκτελείται το script και επιστρέφει το αποτέλεσμα

Το site που αναφέρεις χρησιμοποιεί javascript.
Γράφω σε Python 3
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δ.Ξ.

Απ: HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1845

  • pmav99
  • Το Άβαταρ του/της pmav99
  • Αποσυνδεμένος
  • Author
  • Δημοσιεύσεις: 684
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 111
Αυτό που θέλεις να κάνεις ονομάζεται server-side scripting. Όταν οι υπολογισμοί γίνονται στον υπολογιστή που τρέχει ο browser τότε μιλάμε για client-side scripting και γίνεται κατά βάση με javascript.

Ανάλογα με το πόσο περίπλοκο είναι αυτό που θέλες να κάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε CGI όπως σου πρότεινε ο kamar, είτε, αν οι απαιτήσεις σου είναι αυξημένες (user authentication, login, databases κτλ) κάποιο από τα πολλά frameworks που υπάρχουν (πχ django, web2py, flask αν θες κάτι πιο lightweight κτλ). Αν είσαι αρχάριος στο web ίσως να βρεις χρήσιμο να παρακολουθήσεις κάτι τέτοιο www.udacity.com/overview/Course/cs253/CourseRev/apr2012
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δ.Ξ.

Απ: HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1846

  • Δ.Ξ.
  • Το Άβαταρ του/της Δ.Ξ.
  • Αποσυνδεμένος
  • p_____
  • Δημοσιεύσεις: 4
Παίδες ευχαριστώ πολύ.
Στην προκειμένη περίπτωση και επειδή ο host μου δεν υποστηρίζει python, ήλπιζα η δουλειά να γίνεται από το pc του επισκέπτη. Δηλαδή client-side scripting από ότι καταλαβαίνω (και για να πω και την αλήθεια δεν ξέρω καν αν αυτό που θέλω να κάνω είναι εφικτό με τον host που είμαι τώρα). Επίσης λέω πως δεν υποστηρίζει γιατί όταν τον είχα ρωτήσει πιο παλιά αν μπορώ να ανεβάσω ένα site σε python και να πειραματιστώ με Pylons (πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί είχα καταλήξει εκεί.. σίγουρα θα το ξαναψάξω), μου είχε πει πως δεν υποστηρίζει ο server. Έτσι είχα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα για το δοκιμαστικό python site μου, να πήγαινα κάπου αλλού. Οπότε θα ήθελα για τώρα να το αποφύγω αυτό.

Σκέφτηκα επίσης να ψάξω αν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής script από python σε java, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει το αποτέλεσμα που θέλω, άσε που με τρομάζει και σαν ιδέα για τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να ενσωματωθεί σε μια σελίδα κτλ κτλ. Έτσι είπα να ψάξω για άλλη λύση.

Σαν να μην έφθανε αυτό, στην ουσία αυτή η σελίδα θέλω να πάει να ενσωματωθεί πάνω σε ένα άλλο site (Joomla), είτε με εξωτερικό σύνδεσμο είτε με κάποιο iframe κάτι τέτοιο.. θα το δω :) . Αλλά με σκοπό να απλοποιήσω την υπόθεση εργασίας μου, έφερα το παράδειγμα μιας απλής html σελίδας με τη φόρμα υπολογισμού. Η συνάρτηση που θα έχω στο script για την μετατροπή είναι τραγικά απλή.

Γνωρίζω πως αν το calculator το έκανα με ένα απλό javascript, τα πάντα θα ήταν πιο απλά, αλλά μιας και είμαι λίγο άσχετος με java και επειδή θα ήθελα να αξιοποιήσω τις όσες λιγοστές ήδη γνώσεις έχω από python, είπα να το παλέψω με αυτή. Άσε που θα μου ήταν και πολύ χρήσιμο για το μέλλον.

Θα με ρωτήσετε τώρα αφού σου είπε ο host σου πως δεν υποστηρίζει python, εσύ τι ακριβώς ψάχνεις.. Θα σας πω πως ήλπιζα με κάποιο τρόπο να παρέχω εγώ εκείνη τη στιγμή τον interpreter στον χρήστη και οι υπολογισμοί να γίνονται από τον ίδιο το χρήστη εκείνη τη στιγμή.
Αν αυτό που μόλις έγραψα επίσης δεν βγάζει κάποιο νόημα.. συγχωρέστε με :laugh: . Ψάχνομαι ο καψερός.

Ευχαριστώ !!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: HTML - WEB FORM με PYTHON SCRIPT 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1847

  • pmav99
  • Το Άβαταρ του/της pmav99
  • Αποσυνδεμένος
  • Author
  • Δημοσιεύσεις: 684
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 111
client-side scripting.
Άνοιξε το link που έδωσες στο αρχικό post και κάνε δεξί κλικ και "show source code". Θα δεις ότι κάπου στην αρχή αναφέρει
<script language="JavaScript">
και από κάτω έχει τον κώδικα javascript. Πως λειτουργεί αυτό το πράγμα. Ο browser του επισκέπτη του site ζητάει από το server και κατεβάζει το html αρχείο που περιέχει όπως είδες την javascript μέσα. Στη συνέχεια ο brοwser διαβάζει την javascript και την εκτελεί. Αυτό γίνεται client-side, δηλαδή στον broswer. O server δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να στείλει το αρχείο html. Άρα γίνεται και στον host που είσαι τώρα.

Υπάρχει ένα νέο project που σου επιτρέπει να γράφεις Python αντί για javascript. Για την ακρίβεια σου επιτρέπει να γράψεις ένα υποσύνολο της Python 3. Είναι ακόμα σε έντονη ανάπτυξη, αλλά για απλά πράγματα είναι μάλλον χρησιμοποιήσιμο. Αξίζει μάλλον να το παρακολουθεί κανείς. Ονομάζεται Brython. Διαφορετικά για πιο περίπλοκα πράγματα υπάρχει pyjs

Μετατροπή από python σε java.
1. Μην το κάνεις.
2. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει. Σίγουρα υπάρχει το ανάποδο (java to python)
3. Πιθανότατα η Jython είναι καλύτερη λύση από το να κάνεις τη μετατροπή, αλλά ξαναδιάβασε το 1.

Javascript
H Javascript ΔΕΝ είναι Java. Μόνο το όνομα έχει σχέση. Η Javascript είναι μία δυναμική γλώσσα όπως και η Python. Είναι πιο κακοσχεδιασμένη ως γλώσσα, Αλλά όσον αφορά το client-side scripting είναι το παρόν και μάλλον και το μέλλον.

Host
Αν απλά θες να σηκώσεις ένα site, που να κάνει κάτι απλό, υπάρχουν δωρέαν λύσεις που υποστηρίζουν Python. Πχ
www.appfog.com/products/appfog/pricing/
Δες και εδώ
www.google.gr/search?q=free+python+hosti...refox-a&channel=fflb

Το βασικό είναι να αποφασίσεις τι θες να κάνεις. Το client side είναι 100 φορές πιο γρήγορο και πιο φτηνό. Δεν το κάνεις, αν χρειάζεσαι extreme πράγματα, data persistance ( οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις βάση δεδομένων) ή αν δε θες να έχει ο οποιοσδήποτε πρόσβαση στον κώδικά σου. Αν σε ενδιαφέρει να είναι κρυφός ο κώδικας των υπολογισμών τότε πας σε server-side υποχρεωτικά.
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν από pmav99.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δ.Ξ.
Συντονιστές: pmav99
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.523 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το!

Powered by CoalaWeb

Λίστα Ταχυδρομείου